arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Aan de keukentafel met…

Aan de keukentafel met…

Wat is er bijzonder aan deze keuken?

Bijzonder aan onze keuken is dat we er heel lang naar uit hebben gekeken maar ook dat er verschillende unieke oplossingen inzitten die perfect passen bij ons huis en onze wensen. Dit is mede mogelijk geworden doordat Zenner Keukens bereid was om telkens verder mee te denken over hoe het wel kon en wat eigenlijk niet kon. Ik  wilde bijvoorbeeld graag een bankje bij het raam, als onderdeel van het keukenblok. De bar is van een grove eikenhouten plank op smalle ronde RVS poten. Daar eten we ’s ochtends en in het weekend tussen de middag.

Wat is uw fijnste keukenapparaat?

Mijn favoriete apparaat is lastig, er zijn er meer. Het ingebouwde radiootje van JUNG en het iPod-dock gebruik ik heel veel. Het ziet eruit als een wandcontactdoos waardoor het helemaal niet opvalt. De Quooker om thee te drinken is ook fantastisch.

Welk kookboek inspireert u?

Wij koken veel uit De Zilveren Lepel. Dit boek bevat 1.200 pagina’s met kleine makkelijke Italiaanse recepten. Even een investering maar absoluut de moeite waard! We koken elke dag en merken steeds vaker dat de ingrediënten bij de biologische winkel vandaan de lekkerste smaak geven. Uitgebreid koken doen wij het liefst op zondag. Dan maakt Jeroen met onze zoon samen zelf pasta met een goede saus van biologisch bloem, eieren, gehakt en andere ingrediënten die we in huis hebben.

Favoriete plek in de keuken?

Onze keukentafel is de bar. Hier drinken we koffie en thee, praten we met vrienden, gebruiken we de iPad, spelen we Yahtzee of een potje kaarten als het zo uitkomt. De keuken bevindt zich in het midden van de woonruimte met de bar als grens. Eromheen is de eethoek, de schuifpui naar de tuin en de zithoek. Er zijn overal ramen waardoor de bar veel ruimte en licht heeft en je zowel voor als achter de bar een mooi uitzicht hebt.

Kooktip?

Spaghetti met knoflook,  olijfolie,  zeezout,  zwarte gemalen peper, peterselie en eventueel garnalen. Mijn man heeft dit jaren geleden in Rome gegeten toen hij heel laat in een restaurant kwam waar de keuken al dicht was. Het werd bij hem aan tafel bereid en sindsdien is het bij ons niet meer weg te denken. Het recept vindt u o.a. op www.smulweb.nl.


Reageer

Lees ook:

Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Hoe kun je je voorraadkast overzichtelijk indelen? 6 tips en tricks! >
Afval scheiden? Met deze 5 handige tips pak je het goed aan! >
Dit is waarom je aandacht moet besteden aan het natte deel van je keuken >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
De ronde eettafel: om deze 5 redenen is ‘ie zo populair! >
Ledstrips in de keuken: waar moet je op letten? >

Terug naar overzicht >>