arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Kamersteiger

Kamersteiger

Veiligheid boven alles

Met een rolsteiger sta je precies op de goede hoogte en dat is goed voor je lijf. Natuurlijk is het niet alleen praktisch voor het schilderen van het plafond. Ook het schilderen van de buitenzijde van de kozijnen of het leeghalen van de goot is met een rolsteiger gemakkelijk en veilig uit te voeren. Safety first is een uitspraak die hier wel van toepassing is.

De kamersteiger voor professioneel of privé gebruik

Sommigen denken dat een kamersteiger alleen is voorbehouden voor professionele gebruikers. Niets is minder waar. Ook voor privé gebruik is dit een aanschaf waar je jarenlang veel plezier van zult hebben. Rolsteigers zijn er in verschillende breedtes en hoogtes, er is dus altijd een steiger die past bij jouw situatie.

Kies je steiger

Let bij het maken van je keuze op de volgende aspecten:

  • Werkhoogte: Bepaal hoe hoog je wilt dat de steiger kan komen. Je kunt overigens op een later tijdstip altijd besluiten om een extra module aan te schaffen, waarmee je de werkhoogte kunt aanpassen.
  • Type gebruik: Ben je een professional en gebruik je de steiger elke dag? Ben je een semi-professional? Of ben je misschien een doe-het-zelver die de steiger maar af en toe nodig heeft? De keuze van het materiaal is mede afhankelijk van hoe intensief je de steiger gaat gebruiken.
  • Platformlengte: Er zijn verschillende lengtes mogelijk. Het spreekt voor zich: als je een langer platform hebt, hoef je de steiger minder vaak te verplaatsen.
  • Steigerbreedte: Als je in je eentje op de steiger staat, kan die best wat minder breed zijn. Maar als je er met een aantal mensen op gaat werken, is het handig als je langs elkaar heen kunt manoeuvreren. Dan is het beter als de steiger wat breder is. Natuurlijk hangt het ook af van je eigen voorkeuren. Heb je graag wat meer ruimte om te staan of heb je niet zoveel ruimte nodig?

Tot slot

De steiger is demontabel en het opbouwen en uit elkaar halen is een fluitje van een cent. Ook qua opbergruimte valt het alleszins mee. En voor de prijs hoef je al helemaal niet te laten. Gemak dient de mens. Ik zie geen reden meer om geen steiger aan te schaffen. Jij?


Reageer

Lees ook:

Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >

Terug naar overzicht >>