arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Interieur tips voor een betere nachtrust

Interieur tips voor een betere nachtrust

Wist je dat de inrichting van jouw slaapkamer invloed kan hebben op je nachtrust? Zowel op een positieve als op een negatieve manier. Het is dus belangrijk om hier eens goed over na te denken. In dit artikel geven we je een aantal handige interieur tips om mee aan de slag te gaan.

Tip 1: Kies voor een rustig kleurenpalet

Felle kleuren kunnen je onbewust een onrustig gevoel geven. Dit is natuurlijk niet goed voor je nachtrust. We raden daarom aan om in de slaapkamer gebruik te maken van een rustig kleurenpalet. Geef de muren een zachte kleur en pas ook de meubels hier op aan. Het hoeft absoluut geen saaie boel te worden met alleen maar bruintinten. Je kunt ook experimenteren met verschillen pastelkleuren of één subtiel kleuraccent. Wit is natuurlijk ook altijd een goede keuze.

Tip 2: Zorg voor goede raamdecoratie

Slaap je liever in een hele donkere kamer of moet er nog een beetje licht binnen schijnen? Pas de raamdecoratie aan op jouw persoonlijke wensen. Over het algemeen zijn goede verduisterende gordijnen of jaloezieën de beste optie. In een hele donkere ruimte maakt je lichaam namelijk het slaaphormoon melatonine aan.

Tip 3: Creëer genoeg opbergruimte

Veel rommel kan ook een negatief effect hebben op je nachtrust. Je krijgt veel prikkels binnen en wordt snel door spullen afgeleid. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte creëert. Zo is er altijd genoeg ruimte om je spullen in op te bergen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Tip 4: Koop een goed matras, dekbed en hoofdkussen

Natuurlijk speelt het bed ook een hele grote rol. Het is zeker de moeite waard om je hier in te verdiepen. Welk soort matras heb je nodig? Slaap je beter op een hard of zacht kussen? En welk dekbed past het beste bij jouw wensen? Denk er ook aan dat dit per seizoen kan verschillen. In de winter wil je waarschijnlijk een dik dekbed, terwijl je in de zomer beter kunt slapen onder een dunne deken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de speciale zomerdeken van Whitecloudz. Dit is een echte uitkomst tijdens de hete zomernachten!

Tip 5: Zet planten in de slaapkamer

Planten zijn prachtig als decoratie en hebben een luchtzuiverende werking. Er wordt zelfs gezegd dat bepaalde kamerplanten stress verminderen, je hersenfuncties verbeteren en een positieve invloed hebben op hoofdpijnklachten. Je kunt ze dus prima in de slaapkamer neerzetten!

Tip 6: Plaats zo min mogelijk beeldschermen in de kamer

Stiekem weten we allemaal dat het felle blauwe licht van een beeldscherm niet goed is voor je nachtrust. Probeer daarom eens zo min mogelijk schermen in je slaapkamer te hebben. Haal de tv weg, leg je smartphone niet op je nachtkastje en berg ook de tablet goed op. Het zal je na een tijdje verbazen hoe groot het effect is.


Reageer

Lees ook:

Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >

Terug naar overzicht >>