arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Interieur tips voor een betere nachtrust

Interieur tips voor een betere nachtrust

Wist je dat de inrichting van jouw slaapkamer invloed kan hebben op je nachtrust? Zowel op een positieve als op een negatieve manier. Het is dus belangrijk om hier eens goed over na te denken. In dit artikel geven we je een aantal handige interieur tips om mee aan de slag te gaan.

Tip 1: Kies voor een rustig kleurenpalet

Felle kleuren kunnen je onbewust een onrustig gevoel geven. Dit is natuurlijk niet goed voor je nachtrust. We raden daarom aan om in de slaapkamer gebruik te maken van een rustig kleurenpalet. Geef de muren een zachte kleur en pas ook de meubels hier op aan. Het hoeft absoluut geen saaie boel te worden met alleen maar bruintinten. Je kunt ook experimenteren met verschillen pastelkleuren of één subtiel kleuraccent. Wit is natuurlijk ook altijd een goede keuze.

Tip 2: Zorg voor goede raamdecoratie

Slaap je liever in een hele donkere kamer of moet er nog een beetje licht binnen schijnen? Pas de raamdecoratie aan op jouw persoonlijke wensen. Over het algemeen zijn goede verduisterende gordijnen of jaloezieën de beste optie. In een hele donkere ruimte maakt je lichaam namelijk het slaaphormoon melatonine aan.

Tip 3: Creëer genoeg opbergruimte

Veel rommel kan ook een negatief effect hebben op je nachtrust. Je krijgt veel prikkels binnen en wordt snel door spullen afgeleid. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte creëert. Zo is er altijd genoeg ruimte om je spullen in op te bergen. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd!

Tip 4: Koop een goed matras, dekbed en hoofdkussen

Natuurlijk speelt het bed ook een hele grote rol. Het is zeker de moeite waard om je hier in te verdiepen. Welk soort matras heb je nodig? Slaap je beter op een hard of zacht kussen? En welk dekbed past het beste bij jouw wensen? Denk er ook aan dat dit per seizoen kan verschillen. In de winter wil je waarschijnlijk een dik dekbed, terwijl je in de zomer beter kunt slapen onder een dunne deken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de speciale zomerdeken van Whitecloudz. Dit is een echte uitkomst tijdens de hete zomernachten!

Tip 5: Zet planten in de slaapkamer

Planten zijn prachtig als decoratie en hebben een luchtzuiverende werking. Er wordt zelfs gezegd dat bepaalde kamerplanten stress verminderen, je hersenfuncties verbeteren en een positieve invloed hebben op hoofdpijnklachten. Je kunt ze dus prima in de slaapkamer neerzetten!

Tip 6: Plaats zo min mogelijk beeldschermen in de kamer

Stiekem weten we allemaal dat het felle blauwe licht van een beeldscherm niet goed is voor je nachtrust. Probeer daarom eens zo min mogelijk schermen in je slaapkamer te hebben. Haal de tv weg, leg je smartphone niet op je nachtkastje en berg ook de tablet goed op. Het zal je na een tijdje verbazen hoe groot het effect is.


Reageer

Lees ook:

Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >

Terug naar overzicht >>