arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Ontdek handige manieren om spullen op te bergen in de badkamer
Ieder hoekje is van belang bij het opbergen in de badkamer

Ontdek handige manieren om spullen op te bergen in de badkamer

Het lijkt soms wel onmogelijk te zijn in iedere ruimte in huis: het opruimen van alle spullen. Al snel zwerft er hier en daar weer wat rond. Zeker in de badkamer kan dit gelden: een kleine ruimte met veel items, waar vaak maar weinig opbergruimte te vinden is. In deze blog helpen we je een handje: ontdek handige manieren om spullen op te bergen in de badkamer!

Opbergruimte onder de wasbak

In verschillende badkamers wordt er al gebruik gemaakt van dit idee, maar toch willen we ‘m voor de zekerheid nog even tippen: gebruik de plek onder de wasbak als opbergruimte. Bouw hier een kast omheen, en voilà! Je kunt met gemak weer een stuk meer kwijt. Hetzelfde geldt voor het idee van de kast achter de spiegel: ook hier kun je kleine toiletspullen in opbergen.

Dit zorgt ook nog eens voor extra gemak: alles wat je nodig hebt als je voor de spiegel staat, heb je zo binnen handbereik. En tegelijkertijd hoef je juist niet alles op de wasbak te plaatsen – wat er toch al snel rommelig uitziet. In die kastjes stoppen dus!

Gebruik de ruimte onder de wasbak bij het opruimen in de badkamer

De smalle kast in de badkamer

Heb je het idee dat er geen kastruimte meer is in de badkamer? Dit is een veelvoorkomend probleem: het gaat meestal om een kleine ruimte, waar een kast nauwelijks in past. Probeer toch een plekje te vinden voor een smalle kast in de badkamer – dit kun je er sneller kwijt dan je denkt!

Zo’n kast hoeft namelijk maar een paar centimeters breed te zijn: hier kun je toch behoorlijk wat in plaatsen. Denk aan voorraadspullen zoals wasmiddelen, of schone textiel zoals washandjes. Plaats een kast als deze bijvoorbeeld naast het bad of de wasbakken: grote kans dat hier nog een klein plekje vrij is.

De voordelen van de smalle kast in de badkamer

Gebruik ieder hoekje

Als je dan een kast hebt weten te verwerken in de badkamer: gebruik ieder hoekje om hier spullen in op te bergen! Hoewel je misschien al snel denkt dat een kast vol zit, kan dat zomaar eens anders uitpakken als je de inrichting nog eens overdenkt.

Kun je bijvoorbeeld niet twee rijen aan handdoeken kwijt in plaats van een? Of kun je bepaalde items op elkaar plaatsen, die je bijvoorbeeld niet iedere dag uit de kast hoeft te halen? Met dit soort simpele trucjes kom je al gauw een eind! Probeer dus overal over na te denken.

Ieder hoekje is van belang bij het opbergen in de badkamer

Werk in de hoogte

Ten slotte is het handig om in de badkamer te werken in de hoogte: de ruimte aan de muur blijft immers grotendeels ongebruikt. Ook daar kun je spullen op kwijt! Of zelfs accessoires, zoals we op het beeld hieronder zien. Zo maak je er meteen wat gezelligs van.

Plaats bijvoorbeeld plankjes in de douchecabine die hoog zijn: hier kun je alvast een voorraad op kwijt, of zo kun je iedereen in het gezin een eigen plankje geven. Dat voorkomt meteen dat het een rommel wordt in de ruimte! Zo zie je maar weer: er zitten allerlei voordelen aan het slim opbergen in de badkamer.

Ontdek handige manieren om spullen op te bergen in de badkamer


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >

Terug naar overzicht >>