arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Bijzondere looks voor het toilet
Bijzondere looks voor het toilet

Bijzondere looks voor het toilet

Grote kans dat je eigenlijk nog nooit echt hebt nagedacht over de look van het toilet in je woning. En dat is maar wat zonde! Want zoals je iedere ruimte van je woning leuk inricht, wil je dit ook doen in de wc. Zo maak je de boel namelijk compleet! In deze blog geven we je de nodige inspiratie: kijk mee.

Mooie tegels aan de wand

We beginnen bij de wand in het toilet: deze is toch wel bepalend voor de sfeer in het hokje. In de meeste toiletten zien we een eenvoudige, witkleurige muur. Prima natuurlijk, maar toch ook wat saai. Zeker als in de andere ruimtes in je woning ook geen witte muur te vinden is, doe je er goed aan om hier in de wc ook niet voor te kiezen. Een beetje uitpakken mag wel!

Ga bijvoorbeeld voor tegels in het toilet: stijlvol en tegelijkertijd eenvoudig om schoon te houden. De kleur van de tegels: daarmee kun je een heleboel kanten op. Ga bijvoorbeeld voor een diepe, warme kleur als grijs of rood. Of houd het juist licht met bijvoorbeeld pasteltinten.

Bijzondere looks voor het toilet

De vloer in een bijzondere look

Naast de muur, kun je ook de vloer in het toilet aanpakken. Zo kun je kiezen voor eenzelfde look aan de muur en op de vloer: plaats overal dezelfde tegels. Dat zorgt voor een stylish geheel!

Ook afwisseling is natuurlijk mogelijk. Houd de muur bijvoorbeeld basic, maar ga voor een opvallend patroon op de vloer – of juist weer precies andersom. Van hout tot marmer, van tegels tot beton: er is een boel mogelijk. Leef je dan ook uit!

Denk na over de wasbak

Van de grotere onderdelen als de muur en de vloer gaan we naar de kleinere items in de ruimte toe. Zo is er in vrijwel iedere wc een wasbak te vinden: vaak basic en maar weinig speciaal. Ook dit kun je aanpakken!

Er zijn een heleboel bijzondere wasbakken te verkrijgen, kijk maar eens naar de afbeelding hieronder. Dat voegt toch al meteen een stuk sfeer toe aan het kamertje? Je kunt er ook voor kiezen om een mini make-over te doen: houd dezelfde wasbak, maar ga voor een nieuwe kraan. In een opvallende kleur als goud, bijvoorbeeld! Ook zwart doet het altijd goed.

Kies voor een speciale wasbak in het toilet

De accessoires maken het af

Accessoires in het toilet? Dat lees je goed! Je kunt de ruimte namelijk best aankleden met mooie items. Zet er bijvoorbeeld wat planten neer: echte varianten als er een raampje in het toilet zit, neppe als hier geen daglicht binnenkomt. Dat geeft meteen een frisse uitstraling.

Maar ook de praktische items in het toilet kunnen een mooie make-over krijgen. Haal bijvoorbeeld een rieten mand in huis om toiletrollen in op te bergen. Of ga voor een stijlvol zeeppompje. Het zijn de kleine dingen die het doen!


Reageer

Lees ook:

Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe je een granieten keukenblad kan vervangen >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
10 x must-have items voor iedere keuken! >

Terug naar overzicht >>