arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Bijzondere looks voor het toilet
Bijzondere looks voor het toilet

Bijzondere looks voor het toilet

Grote kans dat je eigenlijk nog nooit echt hebt nagedacht over de look van het toilet in je woning. En dat is maar wat zonde! Want zoals je iedere ruimte van je woning leuk inricht, wil je dit ook doen in de wc. Zo maak je de boel namelijk compleet! In deze blog geven we je de nodige inspiratie: kijk mee.

Mooie tegels aan de wand

We beginnen bij de wand in het toilet: deze is toch wel bepalend voor de sfeer in het hokje. In de meeste toiletten zien we een eenvoudige, witkleurige muur. Prima natuurlijk, maar toch ook wat saai. Zeker als in de andere ruimtes in je woning ook geen witte muur te vinden is, doe je er goed aan om hier in de wc ook niet voor te kiezen. Een beetje uitpakken mag wel!

Ga bijvoorbeeld voor tegels in het toilet: stijlvol en tegelijkertijd eenvoudig om schoon te houden. De kleur van de tegels: daarmee kun je een heleboel kanten op. Ga bijvoorbeeld voor een diepe, warme kleur als grijs of rood. Of houd het juist licht met bijvoorbeeld pasteltinten.

Bijzondere looks voor het toilet

De vloer in een bijzondere look

Naast de muur, kun je ook de vloer in het toilet aanpakken. Zo kun je kiezen voor eenzelfde look aan de muur en op de vloer: plaats overal dezelfde tegels. Dat zorgt voor een stylish geheel!

Ook afwisseling is natuurlijk mogelijk. Houd de muur bijvoorbeeld basic, maar ga voor een opvallend patroon op de vloer – of juist weer precies andersom. Van hout tot marmer, van tegels tot beton: er is een boel mogelijk. Leef je dan ook uit!

Denk na over de wasbak

Van de grotere onderdelen als de muur en de vloer gaan we naar de kleinere items in de ruimte toe. Zo is er in vrijwel iedere wc een wasbak te vinden: vaak basic en maar weinig speciaal. Ook dit kun je aanpakken!

Er zijn een heleboel bijzondere wasbakken te verkrijgen, kijk maar eens naar de afbeelding hieronder. Dat voegt toch al meteen een stuk sfeer toe aan het kamertje? Je kunt er ook voor kiezen om een mini make-over te doen: houd dezelfde wasbak, maar ga voor een nieuwe kraan. In een opvallende kleur als goud, bijvoorbeeld! Ook zwart doet het altijd goed.

Kies voor een speciale wasbak in het toilet

De accessoires maken het af

Accessoires in het toilet? Dat lees je goed! Je kunt de ruimte namelijk best aankleden met mooie items. Zet er bijvoorbeeld wat planten neer: echte varianten als er een raampje in het toilet zit, neppe als hier geen daglicht binnenkomt. Dat geeft meteen een frisse uitstraling.

Maar ook de praktische items in het toilet kunnen een mooie make-over krijgen. Haal bijvoorbeeld een rieten mand in huis om toiletrollen in op te bergen. Of ga voor een stijlvol zeeppompje. Het zijn de kleine dingen die het doen!


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >

Terug naar overzicht >>