arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Wil je de badkamer opnieuw stylen? Dat is altijd een goed idee! Het is belangrijk om een duidelijke stijl te kiezen voor de badkamer. Vandaag hebben we het over de zachte en elegante look: sfeervol, rustgevend en tijdloos. Wat ons betreft helemaal goed in de badkamer! Hoe kies je voor deze stijl bij je badkamer inrichten? We delen onze tips!

Licht kleurgebruik bij badkamer inrichten

We beginnen met de kleuren in de ruimte! Het kleuradvies voor de badkamer in een elegante stijl? Kies voor licht kleurgebruik. Dat hoeft niet per se wit te zijn: sterker nog, een witte badkamer oogt al gauw wat saai. Kies liever voor kleuren zoals zand, beige, taupe of lichtgrijs. Die kun je op verschillende manieren verwerken in de kamer: denk aan de tegels op de muur, of de badkamermeubels.

Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Inrichting badkamer met roze accentkleur

We blijven nog even bij de kleuren voor de badkamer hangen. Wil je een opvallend randje aan de styling toevoegen? Ga dan voor een roze kleuraccent! We hebben het niet zozeer over zuurstokroze, maar over oudroze of pastelroze. Subtiel en zacht, tegelijkertijd stralend! Ga bijvoorbeeld voor handdoeken of badjassen in deze kleur: meer is er niet nodig.

Ruimtelijke badkamer indeling

Als je er de plek voor hebt, staat het elegant om voor een ruimtelijke badkamer indeling te kiezen. Houd hierbij zoveel mogelijk afstand tussen de spullen en meubels die in je badkamer te vinden zijn. Plaats een kast bijvoorbeeld niet direct tegen de wasbak, maar zet ‘m een stukje verder. Ga je voor een badkamer met bad? Kies dan voor een losstaand bad, dat een stuk van de muur staat – dat past perfect in deze stijl.

Ruimtelijke en moderne badkamer inrichting

Sierlijke details

Bij de elegante stijl in de badkamer past ook een chic jasje! Zoek daarom sierlijke details om de badkamer mee te verrijken. Denk aan een zeepdispenser met een gouden kraantje. Over een kraan gesproken: ook de kraan bij de wastafel is er in goud te vinden. Wat een upgrade van de ruimte!

Badkamer inrichten met natuurlijke materialen

Naast een chic jasje, staan natuurlijke materialen ook beeldig bij een zachte stijl in de badkamer. Bamboe, hout of rotan: deze materiaalsoorten passen perfect! Ook hiermee zorg je ervoor dat je wegblijft van de steriele badkamer inrichting in wit – je geeft juist meer karakter aan de badkamer met deze materialen.

Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Glas in de badkamer

Naast de natuurlijke materialen, waar we het hierboven over hadden, staat glas ook beeldig in de elegante badkamer inrichting. Denk aan de tandenborstelhouder. En stel bijvoorbeeld ook je fles parfum mooi tentoon – die mag best een beetje opvallen in de badkamer. Zo kun je verschillende spullen die te vinden zijn in deze ruimte gebruiken voor het creëren van een fraaie, elegante look!

Je kunt de badkamer juist ook helemaal anders inrichten:

6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer


Reageer

Lees ook:

De vensterbank stylen: 8x deze woonaccessoires kun je hier goed kwijt! >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >
Dít zijn de voordelen van een slaapkamer op zolder >
Minder afval in de keuken: 6 handige tips! >
Een picknicktafel in de eetkamer: wat zijn de voordelen? >
Alles wat je moet weten over steektrappen >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een sauna in huis: dit zijn de 5 voordelen >
Nieuwe lampenkap kopen: hier moet je op letten >
Met deze 7 tips richt je een comfortabele zithoek in >
Lichtblauw in het interieur: 7 prachtige voorbeelden >
Thuiswerken vanuit je bed? Dit is waarom je dat níét moet doen! >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
4 tips voor een kleine badkamer >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >

Terug naar overzicht >>