arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Wil je de badkamer opnieuw stylen? Dat is altijd een goed idee! Het is belangrijk om een duidelijke stijl te kiezen voor de badkamer. Vandaag hebben we het over de zachte en elegante look: sfeervol, rustgevend en tijdloos. Wat ons betreft helemaal goed in de badkamer! Hoe kies je voor deze stijl bij je badkamer inrichten? We delen onze tips!

Licht kleurgebruik bij badkamer inrichten

We beginnen met de kleuren in de ruimte! Het kleuradvies voor de badkamer in een elegante stijl? Kies voor licht kleurgebruik. Dat hoeft niet per se wit te zijn: sterker nog, een witte badkamer oogt al gauw wat saai. Kies liever voor kleuren zoals zand, beige, taupe of lichtgrijs. Die kun je op verschillende manieren verwerken in de kamer: denk aan de tegels op de muur, of de badkamermeubels.

Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Inrichting badkamer met roze accentkleur

We blijven nog even bij de kleuren voor de badkamer hangen. Wil je een opvallend randje aan de styling toevoegen? Ga dan voor een roze kleuraccent! We hebben het niet zozeer over zuurstokroze, maar over oudroze of pastelroze. Subtiel en zacht, tegelijkertijd stralend! Ga bijvoorbeeld voor handdoeken of badjassen in deze kleur: meer is er niet nodig.

Ruimtelijke badkamer indeling

Als je er de plek voor hebt, staat het elegant om voor een ruimtelijke badkamer indeling te kiezen. Houd hierbij zoveel mogelijk afstand tussen de spullen en meubels die in je badkamer te vinden zijn. Plaats een kast bijvoorbeeld niet direct tegen de wasbak, maar zet ‘m een stukje verder. Ga je voor een badkamer met bad? Kies dan voor een losstaand bad, dat een stuk van de muur staat – dat past perfect in deze stijl.

Ruimtelijke en moderne badkamer inrichting

Sierlijke details

Bij de elegante stijl in de badkamer past ook een chic jasje! Zoek daarom sierlijke details om de badkamer mee te verrijken. Denk aan een zeepdispenser met een gouden kraantje. Over een kraan gesproken: ook de kraan bij de wastafel is er in goud te vinden. Wat een upgrade van de ruimte!

Badkamer inrichten met natuurlijke materialen

Naast een chic jasje, staan natuurlijke materialen ook beeldig bij een zachte stijl in de badkamer. Bamboe, hout of rotan: deze materiaalsoorten passen perfect! Ook hiermee zorg je ervoor dat je wegblijft van de steriele badkamer inrichting in wit – je geeft juist meer karakter aan de badkamer met deze materialen.

Zo ga je voor een zachte en elegante look in de badkamer

Glas in de badkamer

Naast de natuurlijke materialen, waar we het hierboven over hadden, staat glas ook beeldig in de elegante badkamer inrichting. Denk aan de tandenborstelhouder. En stel bijvoorbeeld ook je fles parfum mooi tentoon – die mag best een beetje opvallen in de badkamer. Zo kun je verschillende spullen die te vinden zijn in deze ruimte gebruiken voor het creëren van een fraaie, elegante look!

Je kunt de badkamer juist ook helemaal anders inrichten:

6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Inspiratie voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>