arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Wellness in de badkamer

Wellness in de badkamer

Woonstijl zet vijf relaxbaden op een rij en geeft wellnesstips: zo creeer je die ontspannen saunasfeer in je eigen badkamer.

Zou het niet heerlijk zijn om tussen al het feestgedruis van december ook een moment voor jezelf te hebben? Lekker in bad met geurkaarsen en muziek op de achtergrond, net als in de sauna of het wellnesscentrum! Woonstijl zet vijf echte relaxbaden op een rij en geeft wellnesstips: zo creëer je die ontspannen saunasfeer in jouw eigen badkamer.

Vrijstaand in een cosy hoekje

Een bad op pootjes krijgt een meer cosy gevoel als je het bad niet in een grote open ruimte zet, maar in een hoek. Door de pootjes blijft het ruimtelijke gevoel, maar de hoek maakt er een beschermd privéplekje van. Een kleine hoek van twee muren is al genoeg voor dit effect. Tip: je kan dit effect ook krijgen met (douche)gordijnen, een kamerscherm of een smalle inspringende wand.

Muziek op de achtergrond

Kaarsjes in jouw favoriete geur of geurstokjes geven meteen hetzelfde gevoel als in een sauna. Maar denk ook eens aan muziek in de badkamer. Hier is dat eenvoudig gedaan met een mooi badkamerradio in stijl, maar infomeer ook eens naar de mogelijkheden voor een vaste, spatwaterdichte muziekinstallatie in de badkamer; er kan heel veel!

Verzonken in de vloer

Veel gezien in sauna’s: een verzonken bad om zo in te lopen. Zo’n bad heeft geen hoge opstap en geeft jouw badkamer daardoor een ruimtelijke uitstraling. En met speciale verlichting in het bad krijgt de badkamer ’s avonds een prachtige, sprookjesachtige sfeer.

Tropische planten

Veel ruimte om het bad maakt het mogelijk om jouw badkamer nog meer saunasfeer te geven. Zo is het hier mogelijk om echt grote tropische planten neer te zetten. Die zorgen niet alleen voor voor het ultieme tropische wellnessgevoel, ze zuiveren ook de lucht in de badkamer. Daarnaast is er nog ruimte vrij om ook luxe verzorgingsproducten een plek te geven. Zet niet alles overal neer, maar gebruik mooie opbergers, zoals deze rieten manden. Een opgeruimde badkamer straalt extra rust uit.

Sfeervolle ombouw

Met een badombouw werk je jouw bad op een stijlvolle manier weg, zeker als je kiest voor een luxe, klassieke stijl zoals hier. Het zwarte hout met sierlijsten geeft jouw badkamer een instant wellnessuitstraling. Mooi om zo’n stijl helemaal door te trekken naar de rest van de badkamer, zoals de wastafelkasten en spiegels.

Sfeerhoekjes

Ideaal bij het kiezen voor een badombouw: je kan meteen extra ruimte om het bad heen (laten) aanbrengen. Zoals hier: hoekjes, planken en een brede badombouw creëren sfeerhoekje voor wellness-accessoires, zoals geurende bloemen en een Boeddhabeeldje om het zen-gevoel te versterken. En er is zelfs plek voor boeken en tijdschriften. Onmisbaar bij deze stijl zijn (aroma)sfeerkaarsen en geurstokjes.

Luxe glastegeltjes

Glasmozaïek wordt veel in sauna’s gebruikt; door de weerspiegeling van het licht krijgt de omgeving een mysterieuze dromerige uitstraling. Die glastegeltjes zijn dan ook zeer geschikt om een wellnessgevoel in jouw eigen badkamer te krijgen Met de juiste sfeerverlichting zoals inbouwspots weerspiegelen de tegeltjes nog meer. Kies een kleur of patroon die past bij de rest van jouw badkamer.

Sfeerlicht met kaarsen

Met flakkerende kaarsen in stijlvolle kaarsenstandaards naast het bad wordt de mysterieuze weerspiegeling van de glastegeltjes versterkt. Vind je het gebruik van echt kaarslicht in de badkamer niet prettig? Gebruik dan flakkerende LED kaarsen: dit kaarslicht is tegenwoordig bijna niet van echt kaarslicht te onderscheiden en geeft hetzelfde sfeervolle effect.

Helemaal vrijstaand
Een manier om ultiem te ontspannen, is rust en ruimte om je heen. Dat hebben ze in wellnesscentrums goed begrepen, en met een echt vrijstaand bad krijgt u dat in jouw eigen badkamer ook zo voor elkaar. Combineer een strak vrijstaand bad met subtiele inbouwspots in het plafond. Kies voor dimbaar licht, zodat je in bad kunt gaan met zacht, gedempt licht.

Minimale inrichting

Een badkamer in deze strakke, lege sfeer moet niet ingericht worden met teveel badkamermeubels en andere accessoires. Houd het rustig; less is more. Een strak rek voor superzachte badhanddoeken is eigenlijk genoeg.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >

Terug naar overzicht >>