arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen!
Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen!

Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen!

Heb je last van veel vocht in de badkamer? Dit kan het leefklimaat in de ruimte behoorlijk onprettig maken. Ook kan het meubels aantasten, evenals verflagen. Dat is zonde! Het maakt dat de kwaliteit van je badkamer er behoorlijk op achteruit gaat. Lees verder voor onze tips: dit zijn vochtige badkamer oplossingen.

Vochtige badkamer: minder vochtig maken

Je kunt zelf absoluut een verschil maken door de badkamer minder vochtig te maken. Precies: dat betekent minder lang en misschien ook minder vaak douchen. Korter douchen maakt al een aanzienlijk verschil. Hoe langer de warme kraan namelijk aan staat, hoe vochtiger de badkamer wordt. Hetzelfde geldt voor water uit de wasbak, al heeft dit een minder grote invloed. Maak er een gewoonte van om kort te douchen, als het moeilijk is om jouw badkamer te ventileren.

Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen!

Badkamer minder vochtig maken: douche beter afsluiten

Het kan tevens helpen om de douche beter af te sluiten, zodat het vocht niet in de hele badkamer trekt. Heb je nu een open douche? Dan vormt een vochtige badkamer al snel een probleem. Een douchegordijn houdt enigszins vocht tegen, maar je zit nog veel beter met een afgesloten douchecabine. Kies ervoor om deze te plaatsen in je badkamer!

Badkamer vochtig: ramen open

Heb je vrijwel nooit het raam open in de badkamer? We begrijpen best dat het niet altijd aangenaam is, zeker in de koude wintermaanden, maar het maakt wel dat het vocht kan wegtrekken. Al zet je het raam maar op een kiertje: dit maakt al een groot verschil. Doe dit het liefst direct na het douchen.

Vochtprobleem badkamer: deur open

Heb je geen raam in de badkamer? Dan is het een idee om de deur open te zetten. Misschien is er in de ruimte achter de badkamer, zoals de hal, wel een raam te vinden. Of anders in een slaapkamer in de buurt. Het is dan een optie om het vocht uit de badkamer via een omweg door het raam weg te laten gaan. Ook op een wat verdere afstand kan dit lukken!

Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen!

Badkamer blijft vochtig: ventilatiesysteem als oplossing

Als de bovenstaande tips niet helpen, is er een hardnekkig vochtprobleem. Het is dan een idee om voor een ventilatiesysteem te kiezen, al kost het wel het nodige werk om dit in te laten bouwen. Zeker bij badkamers zonder raam kan dit echter wel noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld om schimmel voor te blijven.

Vochtige badkamer: onderhoud bijhouden

Helaas, maar waar: je zult het onderhoudswerk in de vochtige badkamer goed bij moeten houden. Dit voorkomt dat het uit de hand loopt. Droog muren goed af na het douchen, evenals de vloer. Met een speciale spray kun je wellicht vocht in de badkamer voorkomen. Zit er vocht achter tegels in de badkamer? Dan is het zaak om dit te verwijderen, en de tegels weer opnieuw terug te plaatsen.


Reageer

Lees ook:

Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >

Terug naar overzicht >>