arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Tips om je badkamer te verbouwen
Tips om je badkamer te verbouwen

Tips om je badkamer te verbouwen

Ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Bij elke verbouwing komen er altijd veel zaken kijken waarmee je rekening moet houden. In deze blog worden er een aantal tips gegeven, zodat je het beste resultaat kunt behalen. Ook worden er tips gegeven waardoor je kunt besparen op de kosten. Zo houd je dit geld weer over voor andere dingen! 

1. Stel een budget op

Voor het verbouwen of renoveren van een badkamer, is het ten eerste belangrijk om een budget op te stellen. Dit moet natuurlijk wel een realistisch budget zijn. Gemiddeld kost een badkamerrenovatie zo’n vijfduizend euro. Echter kan deze prijs meer of minder zijn, afhankelijk van welke badkamermeubelen of wel tegelwerk je aanschaft. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten van de arbeid. Wil je iemand inhuren, of wil je dit zelf doen?

2. Maak een plattegrond

Een stap die vrijwel direct volgt op het vaststellen van het budget, is het maken van een plattegrond of indeling van de badkamer. Als je wil besparen op de kosten, is het aan te raden om de indeling van de badkamer hetzelfde te houden als de oorspronkelijke. Hierdoor hoeven er namelijk geen leidingen te worden verlegd voor het aansluiten van wastafels, het toilet, de douche en eventueel het bad. 

Het is aan te raden om de badkamer plattegrond zo vroeg mogelijk af te hebben. Je kunt de plattegrond dan bij eventueel overleg met een een elektricien, tegelzetter of andere professionals laten zien. Zo weten zij direct waar ze aan toe zijn.  

3. Kies de faciliteiten

Voordat het stuc- en tegelwerk wordt gedaan, is het belangrijk om de faciliteiten uit te hebben gekozen. Hiermee worden wastafels, toiletten, douchecabines en baden bedoeld. Het kan namelijk variëren waar de warme en koude leidingen geplaatst moeten worden. 

4. Budget tip: opnieuw gebruiken

Een tip om te besparen op de kosten, is om bepaalde onderdelen van de badkamer opnieuw te gebruiken in de nieuwe indeling. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun wastafels opnieuw te gebruiken, omdat deze vaak wit zijn en dus passen binnen elk badkamerinterieur. Zo kun je bijvoorbeeld ook alleen de wastafels hergebruiken.

5. Finishing touch

Finishing touch

Ten slotte is het tijd om de finishing touches aan te brengen, die een geheel zullen maken van de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spiegels of een handdoekenrek. Badkamerspiegels zijn er in enorm veel soorten, maten en kleuren. Een manier waarop je op lange termijn kunt besparen, is door te kiezen voor tijdloze spiegels. Denk aan een rechthoekige spiegel boven de wastafel, of spiegels zonder rand. Op deze manier geeft de spiegel geen kleur en past het binnen elk interieur door de jaren heen. 


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >

Terug naar overzicht >>