arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips!
Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips!

Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips!

Heb je last van schimmel in je badkamer? Dat is natuurlijk enorm vervelend. Gelukkig zijn er oplossingen voor te bedenken. Met name preventief schimmel weren werkt goed: zo krijgt de schimmel überhaupt geen kans. We delen onze belangrijkste tips voor schimmel voorkomen in de badkamer.

Houd de muren goed droog

Schimmel treedt op op plekken die langdurig vochtig zijn. Precies: dat is dan ook de reden dat er zo vaak schimmel in de badkamer voorkomt. Het is zaak om de badkamer zo droog mogelijk te houden. Dat betekent niet dat je nooit meer mag douchen, maar wel dat je na je douchebeurt altijd de muren goed droog moet maken. Met een trekkertje of een handdoek bijvoorbeeld. Misschien ben je liever lui dan moe, maar dit is echt al een groot onderdeel van het voorkomen van schimmel in je badkamer!

Badkamer schimmel: voegen zijn een probleemzone

In de badkamer zijn vaak tegels te vinden, op de muur en op de vloer. En tussen de voegen van die tegels verschijnt al gauw schimmel. Lastig! Een oplossing is om te kiezen voor grote tegels in de badkamer – dat staat ook nog eens een stuk moderner. Je kunt zelfs voor een muur of vloer zonder voegen gaan, met bijvoorbeeld beton. Hier komt een iets grotere verbouwing bij kijken, maar als je veel last hebt van schimmel, kan het zeker de oplossing zijn.

Vochtwerende coating bij schimmel in de badkamer

Je kunt ook voor speciale vochtwerende coating gaan om de muren, de vloer en het plafond in je badkamer te beschermen. Let wel op dat je de juiste coating voor de materiaalsoort koopt: dat is belangrijk voor een goede hechting.

Ventilatie is belangrijk

Hoe voorkom je schimmel in de badkamer? Niet alleen drogen is belangrijk, maar ook ventilatie. Daarom is het zo fijn als je een raam hebt in je badkamer: zet dit raam het liefst na iedere douchebeurt een tijdje open. Ook in de winter. Anders is een ventilatiesysteem een mogelijke oplossing. Net als bij de afzuigkap in de keuken wordt het vocht zo afgevoerd naar buiten je woning.

Alleen douchen in je badkamer

Heb je ook een wasmachine in je badkamer staan? Of laat je vaak de kraan lang lopen bij je wasbak, bijvoorbeeld om je te wassen of je tanden te poetsen? Het kan soms juist een slimmer idee zijn om alleen te douchen in je badkamer. Hoe meer water er immers wordt gebruikt in de badkamer, hoe groter de kans is dat je schimmel krijgt. Kort douchen is trouwens ook belangrijk!

Lees ook! Ongewenste geuren in huis voorkomen


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Tips om je badkamer te verbouwen >
Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Veel vocht in de badkamer? Dit kun je eraan doen! >
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat! >
Een schimmelend douchegordijn: wat kun je hieraan doen? >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
Simpele manieren om meer kleur in de badkamer te brengen >
Leven met minder plastic in huis: zo pak je het slim aan >

Terug naar overzicht >>