arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt

Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt

Je kunt er niet genoeg van hebben in huis: planten! En waar je ze misschien al in de woonkamer of slaapkamer hebt staan, zijn er meer ruimtes in je woning waar je ze kwijt kunt. In de badkamer bijvoorbeeld! Lijkt een gekke plek? Dat begrijpen we. Maar als je ze er eenmaal hebt staan, wil je niet meer anders. Wat een gezelligheid! In deze blog geven we tips: hier kun je planten voor in de badkamer kwijt.

Op de wastafel

We beginnen met een subtiele manier om een plant in de badkamer te verwerken: zet ‘m op de wastafel neer! Zeker als je je verzorgingsspullen in een kastje hebt staan en niet op de wastafel zelf, is hier waarschijnlijk prima plek voor in de badkamer. En het staat toch zo gezellig! Word jij er niet vrolijk van, als je onderstaand beeld bekijkt?

Je kunt hier een kleine badkamer plant plaatsen. Maar het is nog leuker als je meerdere plantjes neerzet. Als ze klein van formaat zijn, past het waarschijnlijk prima. En is er meer ruimte? Dan kun je er natuurlijk ook wat grotere planten neerzetten.

Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt

Op de vensterbank

Heb je een vensterbank in de badkamer? Een ideale plek voor planten in de badkamer! Zo vangen ze ook meteen wat daglicht. Ook weet je zo zeker dat de planten niemand in de weg staan – wat dat betreft is dit toch wel de meest praktische plek om die plantjes kwijt te kunnen.

Ook hierbij geldt weer: hoe meer plantjes je neerzet, hoe gezelliger het staat. Probeer ook af te wisselen met de looks van die planten. Zet bijvoorbeeld hoge plantjes naast lage plantjes, en planten met veel bladeren naast planten met weinig bladeren. En kies ook voor plantenpotjes met verschillende looks.

Op de badrand

De gezelligste plek voor planten in de badkamer? Dat is naar ons idee de badrand! Heerlijk om te kunnen badderen naast het groen. Maar ook als je niet in bad zit, ziet het er hartstikke mooi uit.

Dit zien we op het voorbeeld hieronder terug. De badkamer krijgt er haast een tropische uitstraling van – terwijl het maar zo’n kleine verandering is aan de ruimte. Lekker makkelijk dus!

Een tropische badkamer met planten voor in de badkamer

Op de grond

We zagen het in bovenstaand voorbeeld ook al voorbij komen: zet planten in de badkamer op de grond! Zeker als het om wat grotere planten gaat, ziet dit er hartstikke mooi uit.

En combineren mag ook hier weer. Zo wordt op bovenstaande foto de look versterkt doordat er planten op de grond én op de badrand staan. Dat geeft een speelse look! Ideaal als je daarnaar op zoek bent in de badkamer – een plek in huis die toch al gauw wat saai over kan komen. Met een plant in de badkamer zorg je echt voor verandering!


Reageer

Lees ook:

5 tips om de hal op te knappen >
Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
4 redenen waarom jij zo snel mogelijk zonnepanelen wilt >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
7x dit zijn de beste manieren om interieur inspiratie op te doen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Binnenkomen in een gezellige hal: zo pak je het aan >
Kijken maar: verschillende voorbeelden van een tiny house >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >

Terug naar overzicht >>