arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Een PVC vloer in de badkamer: kan dat?

Een PVC vloer in de badkamer: kan dat?

Bij het inrichten of verbouwen van de badkamer komt best veel kijken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen welke vloer je erin gaat leggen. Hoewel er allerlei mogelijkheden zijn, willen we in dit artikel focussen op één specifieke vloer: de PVC vloer. Veel mensen weten namelijk niet dat deze vloeren ook geschikt zijn voor in de badkamer!

PVC vloer in een vochtige ruimte

Een PVC vloer is vochtbestendig en daarom erg geschikt voor in de badkamer. Goed nieuws dus! Je kunt deze waterdichte vloer zelfs helemaal laten doorleggen in de inloopdouche. Op deze manier laat je een ruimte veel groter lijken. Het zorgt er bovendien voor dat de vloer veel makkelijker schoon te maken is. Je hoeft geen extra aandacht te besteden aan kleine voegen en oneffenheden. Een PVC vloer is vrijwel naadloos, onderhoudsarm en een hele hygiënische keuze.

Geluiddempende vloer in de badkamer

De PVC vloer staat er ook om bekend dat het erg geluiddempend is. Je hebt na het aanleggen van deze nieuwe vloer geen last meer van contactgeluiden. Dit is niet alleen fijn in een grote woning met meerdere verdiepingen, maar ook handig voor in kleine flats en appartementen.

PVC vloeren met verschillende looks

Een PVC vloer is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, prints en motieven. Er worden zelfs PVC vloeren gemaakt met een houtlook of betonlook. Deze kun je van een afstand niet onderscheiden van een echte natuurlijke vloer. Het voordeel hiervan is dat je kunt genieten van de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van een kunststof vloer, maar wel met de warme en karakteristieke uitstraling van bijvoorbeeld echt hout.

Betaalbare badkamervloer

Ook fijn om te weten: een PVC vloer is erg betaalbaar. Zeker in vergelijking met een vloer van echt natuursteen of hout. In veel gevallen hoef je ook geen geld uit te geven aan een legservice of vakman, omdat het vrij eenvoudig is om zelf te leggen. Ben je totaal niet handig of twijfel je te veel over de afwerking in de inloopdouche? Vraag dan zeker om advies of overweeg om hulp te vragen.

PVC vloer als duurzame keuze

Mensen willen steeds vaker een duurzame keuze maken. Bij een vloer is het belangrijk dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Het moet de investering meer dan waard zijn. Bij PVC vloeren is dat gelukkig ook het geval! Het materiaal is erg sterk, krasbestendig en geschikt voor intensief gebruik. Met het juiste onderhoud kun je er jaren lang plezier van hebben.


Reageer

Lees ook:

Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend >
Een verhuizing voorbereiden: dit kun je tijdig doen >
Geometrische vormen in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo ga je voor meer comfort in de slaapkamer >
Beter stoken met ovengedroogd haardhout >
Zo maak je een wit interieur gezellig >
Elektrisch gereedschap om klusjes nog eenvoudiger te maken >
Moderne keukens: verschillende voorbeelden >
Banken in verschillende kleuren: doe hier inspiratie op >
Meer rust in de slaapkamer: zo ga je voor dit effect >
Plaatjes kijken: dit zijn de mooiste babykamers >
Een rode bank in de woonkamer: opvallend en speels >
Kleurrijk beddengoed: tips en inspiratie >
Hier moet je op letten bij het kiezen van een eettafel >

Terug naar overzicht >>