arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Een PVC vloer in de badkamer: kan dat?

Een PVC vloer in de badkamer: kan dat?

Bij het inrichten of verbouwen van de badkamer komt best veel kijken. Zo moet je bijvoorbeeld bepalen welke vloer je erin gaat leggen. Hoewel er allerlei mogelijkheden zijn, willen we in dit artikel focussen op één specifieke vloer: de PVC vloer. Veel mensen weten namelijk niet dat deze vloeren ook geschikt zijn voor in de badkamer!

PVC vloer in een vochtige ruimte

Een PVC vloer is vochtbestendig en daarom erg geschikt voor in de badkamer. Goed nieuws dus! Je kunt deze waterdichte vloer zelfs helemaal laten doorleggen in de inloopdouche. Op deze manier laat je een ruimte veel groter lijken. Het zorgt er bovendien voor dat de vloer veel makkelijker schoon te maken is. Je hoeft geen extra aandacht te besteden aan kleine voegen en oneffenheden. Een PVC vloer is vrijwel naadloos, onderhoudsarm en een hele hygiënische keuze.

Geluiddempende vloer in de badkamer

De PVC vloer staat er ook om bekend dat het erg geluiddempend is. Je hebt na het aanleggen van deze nieuwe vloer geen last meer van contactgeluiden. Dit is niet alleen fijn in een grote woning met meerdere verdiepingen, maar ook handig voor in kleine flats en appartementen.

PVC vloeren met verschillende looks

Een PVC vloer is verkrijgbaar in ontelbaar veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, prints en motieven. Er worden zelfs PVC vloeren gemaakt met een houtlook of betonlook. Deze kun je van een afstand niet onderscheiden van een echte natuurlijke vloer. Het voordeel hiervan is dat je kunt genieten van de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van een kunststof vloer, maar wel met de warme en karakteristieke uitstraling van bijvoorbeeld echt hout.

Betaalbare badkamervloer

Ook fijn om te weten: een PVC vloer is erg betaalbaar. Zeker in vergelijking met een vloer van echt natuursteen of hout. In veel gevallen hoef je ook geen geld uit te geven aan een legservice of vakman, omdat het vrij eenvoudig is om zelf te leggen. Ben je totaal niet handig of twijfel je te veel over de afwerking in de inloopdouche? Vraag dan zeker om advies of overweeg om hulp te vragen.

PVC vloer als duurzame keuze

Mensen willen steeds vaker een duurzame keuze maken. Bij een vloer is het belangrijk dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. Het moet de investering meer dan waard zijn. Bij PVC vloeren is dat gelukkig ook het geval! Het materiaal is erg sterk, krasbestendig en geschikt voor intensief gebruik. Met het juiste onderhoud kun je er jaren lang plezier van hebben.


Reageer

Lees ook:

Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis >
Blauw in de keuken: een unieke kleur >
De dierenprint in het interieur: verschillende voorbeelden >
Trend: een rond vloerkleed als sfeermaker >
Serviesgoed uitkiezen: let hierop! >
Met deze tips ga je voor een rustige uitstraling in je interieur >
Deuren in je woning: verschillende mooie voorbeelden >
Portugese tegels als blikvanger in je huis >
Hoe zorg jij voor romantiek in de slaapkamer? >
Met een Dik Geurts houtkachel haal je een echte eye catcher in huis >
Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Tips en tricks: let hierop bij het uitkiezen van eetkamerstoelen >

Terug naar overzicht >>