arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat!
Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat!

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat!

Het is een bekend probleem in het huishouden, en kan er echt smerig uit gaan zien: een vieze douchekop. Hoe langer je wacht met het schoonmaken, hoe viezer de douchekop wordt. Het lijkt dan soms onmogelijk om ‘m nog goed schoon te krijgen. Toch raden we je aan: probeer deze tips voor de douchekop schoonmaken en ontkalken eens!

Douchekop grondig schoonmaken: hoe vaak moet dat eigenlijk?

Je vraag je misschien wel af: de douchekop schoonmaken, hoe vaak moet dat eigenlijk? De kans is groot dat je bij de reguliere schoonmaakbeurt misschien wel een doekje over de douchekop haalt, maar dat is onvoldoende als het aankomt op een grondige reiniging. We raden je aan om elke paar maanden de douchekop grondig te reinigen en ‘m te ontkalken. Zo blijft je douchekop het langst goed: je verlengt de levensduur van de douchekop aanzienlijk als je ‘m goed schoonhoudt. Hoe kun je de douchekop ontkalken en schoonmaken? We leggen het hieronder verder uit!

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat!

Douchekop oppervlakkig reinigen: met een doekje

Om de douchekop oppervlakkig te reinigen, is het goed om ‘m regelmatig af te nemen met een doekje met water en bijvoorbeeld wat allesreiniger. Pas dit zeker elke keer even toe als je de gehele douche of badkamer aan het reinigen bent. Dit is immers zo gepiept. Zo verwijder je al wat kalk van de douchekop. Het kan tevens helpen om de douchekop na het douchen af te drogen.

Douchekop ontkalken: waarom is dit nodig?

Het belangrijkste schoonmaakklusje is de douchekop ontkalken. Er verzamelt zich namelijk veel kalk op de kop, wat er ook voor zorgt dat de kop er na verloop van tijd zo vies uit gaat zien. Kalk zit in ons leidingwater, en blijft aan de douchekop hangen in de badkamer. Als er veel kalkaanslag aan de douchekop zit, kunnen de gaatjes verstopt raken. Om te voorkomen dat de douchekop verstopt raakt, is ontkalken noodzakelijk! Dit kun je op verschillende manieren doen.

Douchekop ontkalken met azijn of soda

Een eenvoudige én milieuvriendelijke manier van ontkalken is met azijn. Je kunt met een doekje met azijn over de douchekop wrijven, maar het werkt beter om het even te laten weken. Stop daarom witte azijn, verdund met wat water, in een grote plastic zak. Dit doe je om de douchekop heen: knoop het vast met een stuk touw of een elastieken band. Zorg dat de douchekop goed in het middel zit. Kun je de douchekop loshalen? Dan kun je ‘m tevens in een bak leggen met dit mengsel. Je kunt dit een paar uur of een nacht laten staan, waarna je het zakje loshaalt en je de douchekop droog veegt. Dit kun je tevens doen met soda en wat water, in plaats van azijn: het is maar net wat je in huis hebt.

Een vieze douchekop weer schoon krijgen: zó doe je dat!

Kalk verwijderen douchekop: met ontkalker

Naast de douchekop schoonmaken met azijn, kun je ook de douchekop schoonmaken met ontkalker. Dit kun je op de douchekop sprayen, waarna het moet intrekken en je het middel weer wegveegt. Het kan soms wat grondiger werken: handig als je te lang hebt gewacht met kalk uit de douchekop verwijderen.


Reageer

Lees ook:

Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Inspiratie voor een luxe badkamer >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
5 tips voor een kleine badkamer >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De voordelen van een inloopdouche >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Aluminium jaloezieën: ideale raamdecoratie voor de badkamer >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >

Terug naar overzicht >>