arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » 6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer

6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer

Wil je meer sfeer in de badkamer? Hoewel je het misschien niet meteen zou verwachten, is het een perfect idee om voor een donkere badkamer te kiezen! Moody tinten zoals zwart en donkerblauw zorgen voor een bijzondere en sfeervolle uitstraling in je badkamer – in deze blog vertellen we je er alles over.

Donkere muren in de badkamer

De beste manier om voor een moody badkamer te kiezen? Dat is met donkere tegels in de badkamer! Waar je nu waarschijnlijk witte badkamertegels hebt, is een badkamer met donkere tegels echt even een ander verhaal. Wát een uitstraling van luxe en sfeer! Misschien moet je er even aan wennen, maar geloof ons maar: daarna wil je niet meer anders. Want waar zo’n witte muur maar saai is, raak je op donkere tegels in de badkamer juist niet uitgekeken. Een egale muur in een donkere kleur is tevens een goede optie, zoals je ziet op onderstaand beeld. Ook ideaal voor die moody look!

6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer

Een donkere vloer in de badkamer

Naast een donkere muur kun je ook denken aan een donkere vloer in de badkamer! Combineer een donkere muur met een donkere vloer, of kiest juist voor één van de twee – het is maar net wat je het mooist vindt staan. Grote tegels passen bijvoorbeeld mooi op je vloer: zo zorg je, ook met een donkere kleur, nog altijd voor een ruimtelijk gevoel in je badkamer.

Een moody badkamer met donker hout

Niet alleen de donkere tegels in de badkamer op de wand of vloer dragen bij aan de moody sfeer: ook donker hout past goed in dit straatje! Denk aan een tafeltje zoals op onderstaand beeld, dat warmte en karakter in je badkamer brengt. Ook een donkere wastafel is bijvoorbeeld een fraaie optie, of een donkere kast!

Donker hout in de badkamer: sfeervol en warm!

Donkere badkamermeubels

Hierboven noemden we al een paar voorbeelden van badkamermeubels in donker hout. Een hartstikke sfeervolle keuze! Maar ook hier kun je juist weer kiezen voor zwarte badkamermeubels. Bijvoorbeeld met een egale en gladde afwerking van metaal, voor een minimalistische look. Heel mooi om een handdoekenrek of een kast in deze stijl in de ruimte te plaatsen. Weinig poespas, toch een krachtige look.

Lees ook! Koper in de badkamer: voorbeelden en inspiratie

De kaarsjes aan in een moody badkamer

Nog een laatste tip: in een moody badkamer staat het extra gezellig als je de kaarsjes aansteekt in plaats van de verlichting aanzet! Zo komen de donkere kleuren namelijk perfect tot recht. Ideaal bijvoorbeeld als je in bad gaat: steek lekker de kaarsjes aan voor een ultiem zen-moment.

Een moody badkamer? Kaarslicht mag niet ontbreken!

Zwarte badkameraccessoires maken de look compleet

Ten slotte mogen zwarte badkameraccessoires niet ontbreken in de donkere badkamer! Deze accessoires zijn helemaal trendy op het moment: ze geven je badkamer een luxe vibe. Van een tandenborstelhouder tot een handdoekrek, en van een zeeppompje tot de kraan bij je wastafel: alles is er in stijlvol zwart te vinden. Ook is dit de makkelijkste manier om voor donkere details in de ruimte te zorgen, als je verder geen grote verbouwing in je badkamer voor ogen hebt!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Inspiratie voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>