arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » 5 tips voor het kiezen van de juiste inboedelverzekering
Inboedelverzekering

5 tips voor het kiezen van de juiste inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel heel fijn om te hebben. De verzekering dekt je spulletjes tegen allerlei schades. Zo zijn je meubels bijvoorbeeld verzekerd tegen waterschade als er een waterleiding kapot gaat. Maar je spulletjes zijn ook verzekerd tegen inbraak, diefstal en nog andere schades. Een inboedelverzekering is meestal niet zo duur. Maar het is wel belangrijk dat je de goede verzekering kiest voor jouw situatie. Dit zijn 5 tips voor het kiezen van de juiste inboedelverzekering.

Tip 1. De basisdekking lijkt op elkaar

De basisdekking van de verschillende verzekeraars lijkt best op elkaar. Zo dekt een inboedelverzekering je inboedel over het algemeen tegen:

  • Schade door brand of door storm
  • Schade door diefstal en inbraak
  • Waterschade door kapotte leidingen of apparaten
  • Waterschade door (extreme) neerslag

Het is dus niet echt de basisdekking die het duidelijke verschil maakt tussen de verzekeraars. Het gaat bij het kiezen voor de juiste inboedelverzekering vooral om prijs/kwaliteit en om aanvullende dekkingen.

Tip 2. Service, kwaliteit en contacten

Er zijn veel goedkopere verzekeraars die allerlei verzekeringen aanbieden. Dat klinkt heel goed, want het bespaart je geld. Maar toch valt dat in de praktijk sterk tegen. Waarom? Omdat de ervaring leert dat je over het algemeen heel weinig service en kwaliteit kunt verwachten. Ook het contact leggen met de verzekeraar als er iets gebeurd is, kan lastig zijn. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een verzekeraar die erom bekendstaat dat klanten netjes worden behandeld, goede service krijgen en de verzekeraar gemakkelijk kunnen bereiken. FBTO heeft in 2019 de Shopping Awards gewonnen vanwege de goede klantenservice en klantvriendelijkheid.

Tip 3. Buitenshuisverzekering

Je inboedelverzekering geldt over het algemeen alleen voor spullen ‘in en aan de woning’. Je spullen die je onderweg meeneemt zijn dus niet meeverzekerd. Bijvoorbeeld de dingen die in je auto liggen of die je meeneemt naar een dagje strand. De buitenshuisverzekering van FBTO is een goede oplossing hiervoor. Deze dekt je spullen ook als ze niet in huis zijn. Je kunt zelf kiezen tot welk bedrag je je spullen wilt verzekeren. Vervolgens zijn je spullen gedekt tegen schade zoals diefstal of waterschade. Verder zijn je spullen ook verzekerd tegen schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt.

Tip 4. All Risk inboedelverzekering

Een gewone inboedelverzekering is alleen bedoeld voor schade die buiten jou om ontstaat. Bijvoorbeeld door diefstal of door waterschade, dingen waar je zelf niets aan kunt doen. Soms is het verstandig om die dekking uit te breiden naar de All Risk inboedelverzekering. Dan is echt alle schade gedekt, ook schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Maak jij een vlek in je nieuwe bankstel, gooit je kind een dure vaas om of heeft je partner je mooiste muurdecoratie kapot laten vallen? Dan vergoed de verzekering ook deze schades.

Inboedelverzekering afsluiten

Tip 5. Zelf gemakkelijk regelen

Het is best vervelend als je door je verzekeraar wordt behandeld als een kind. Alsof je helemaal niets zelf kunt regelen. En dus is het beter om te kiezen voor een verzekeraar waarbij je de meeste dingen zelf gemakkelijk kunt regelen. Bijvoorbeeld dat je via je eigen account modules bij je verzekering aan- of uit kunt zetten. Of dat je direct inzage hebt in je zaken, je gemakkelijker contact kunt opnemen of je hulpaanvraag kunt indienen. Natuurlijk is het fijn als een verzekeraar 24/7 bereikbaar is en goede service geeft, maar het is ook heel fijn als je zelf dingen kunt regelen.

De inboedelverzekering is een praktische verzekering die je tegen veel schade kan beschermen. Het is een verstandige keus, zeker als je spullen hebt waar je extra zuinig op bent of die je veel geld gekost hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook inbraak of diefstal zijn erg vervelend om mee te maken te hebben. Dan is het extra fijn als je spullen goed verzekerd zijn, zodat de schade snel hersteld kan worden.


Reageer

Lees ook:

Zo ga je voor een persoonlijke touch in een nieuwbouwwoning >
5 tips voor het bloemschikken van een mooie bos bloemen >
Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer >
Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis >
Wanddecoratie ideeën voor in de slaapkamer >
Een donkerblauwe keuken: voorbeelden en inspiratie >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Tips voor het organiseren van je make-up tafel >
Tips voor een nette en overzichtelijke werkplek >
Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Tips voor het inrichten van de babykamer >

Terug naar overzicht >>