arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » 5 redenen waarom dakisolatie essentieel is
Gevelisolatie

5 redenen waarom dakisolatie essentieel is

Ben je ook op zoek naar rendabele en energiebesparende maatregelen? Sta dan eens stil bij het isoleren van het dak van je woning. Dakisolatie heeft erg veel voordelen en is een isolatievorm die je snel kan terugverdienen. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom dakisolatie essentieel is.

1. Verbeterd wooncomfort

Door het dak te isoleren verbeter je het wooncomfort op twee manieren. Allereerst zullen er minder temperatuurschommelingen in huis aanwezig zijn, met een aangenamer en regelmatiger temperatuur als gevolg. Ook kun je door het isoleren van je dak ruimte creëren in huis. De zolder die alleen maar werd gebruikt voor opslag, kan nu ook gebruikt worden als extra slaapkamer, hobbyruimte of als kantoor. De zolder is dan niet meer de koude en kille plek die het geweest is.

2. Grote besparing op energierekening

Één van de grootste voordelen is de besparing op je jaarlijkse energierekening. Wanneer je besluit om het dak te isoleren, bespaar je tot wel 30% op je gasverbruik. Gezien het feit dat je dak minimaal 25 jaar meegaat, is het een investering die je zeer snel terugverdiend. Zelfs wanneer de bovenverdieping onverwarmd is, kun je tot 20% per jaar besparen.

3. Verminderde geluidsoverlast

Wanneer er gekozen wordt voor isolatiemateriaal met goede geluidswerende eigenschappen, wordt geluid ook geweerd bij dakisolatie. Deze geluidsisolatie zorgt tevens ook voor een verbeterd wooncomfort, aangezien geluidsoverlast verminderd wordt. Je zult geen last meer hebben van het drukke verkeer buiten, het geluid van vliegtuigen of de buren die lawaai maken.

Isoleren van de gevel

4. Waardestijging van je woning

De isolatie van jouw woning bepaalt het energielabel. Het steeds beter isoleren van jouw woning zorgt voor een beter energielabel. De woning zal in waarde stijgen wanneer het energielabel is verbeterd. Ook eventuele kopers zullen de waarde van de isolatie inzien, aangezien ze hierdoor flink besparen op de energiekosten. Ze zullen dus meer willen investeren in de koop. Met isolatie benadruk je een sterk punt van een woning, wat kan zorgen voor een snelle verkoop van je huis. Alles samengenomen zorgt dakisolatie dus voor een waardestijging van de woning.

5. Schimmels en ongedierte verdwijnen

Dakisolatie zorgt ook voor een verbeterd leefklimaat in jouw woning. Hierdoor krijgen schimmels en ander ongedierte haast geen kans meer om te nestelen. Uiteraard dien je rekening te houden met vochtproblemen. De zolder moet nog wel kunnen ventileren, dus de juiste maatregelen moeten genomen worden zodat het isolatiemateriaal zijn werking behoudt.

Overtuigd om het dak te gaan isoleren? Wees je ervan bewust dat er verschillende vormen van dakisolatie bestaan. Voor elke woonsituatie is er een passend advies nodig, waarbij gelet wordt op het soort dakisolatie, het dakisolatie per daktype en de beste dakisolatiematerialen. Het is daarom ook sterk aan te raden om een expert in de hand te nemen zodat je advies op maat krijgt specifiek voor jouw woonsituatie. Onderneem actie en maak gebruik van de meest effectieve energiebesparende maatregel.


Reageer

Lees ook:

Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Een oude woning met een moderne uitstraling: zo doe je dat >
Een bank in een felle kleur: verschillende voorbeelden >
Zo voorkom je dat het ’s winters te donker is in huis >
Deze accessoires kun je kwijt bij de eettafel >
Dit zijn goede plekken in huis voor planten >
Een kleine eettafel uitkiezen: let hierop >
6 onmisbare items voor een Oosterse sfeer in huis >
Een gezellig plateau vol accessoires op tafel: voorbeelden en inspiratie >
Met deze items vertaal je de winter in huis >
Tips voor het uitkiezen van uniek beddengoed >
Gezellige relaxhoek inrichten voor de knusse winterperiode >
Zoveel mensen, zoveel verschillende types keukens >
Bijzondere plekken in huis voor planten >
Zo zorg je voor een opgeruimde wasruimte in huis >

Terug naar overzicht >>