arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » 5 praktische tips om je huis duurzaam te verwarmen
Huis duurzaam verwarmen

5 praktische tips om je huis duurzaam te verwarmen

Maatregelen nemen om je huis duurzaam te verwarmen is om meerdere redenen slim. Ten eerste is een duurzame manier van verwarmen op termijn goed voor de portemonnee. Uiteindelijk verstook je minder energie en bespaar je flink op de energierekening. En dat is een slimmere investering dan jouw spaargeld op de bank laten staan. De spaarrente is namelijk historisch laag. Een tweede argument om te gaan voor duurzame verwarming is de waardeverhoging van jouw woning. Het energielabel wordt er beter van, waardoor de waarde van het huis meteen stijgt. En in de derde plaats doe je met een duurzame verwarming een flinke duit in het zakje van een schoner milieu. Je helpt actief mee aan het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Maar hoe kun je jouw huis effectief en voordelig duurzaam laten verwarmen? De vijf tips hieronder geven je de nodige inspiratie. Lees ze goed door en doe er je voordeel mee!

1. Laat zonnepanelen plaatsen

Een aantal zonnepanelen op het dak laten plaatsen is een manier van duurzaam energie opwekken voor de verwarming die zich snel terugbetaalt. Vaak zijn er ook aantrekkelijke gemeentelijke subsidies verkrijgbaar. En overtollig opgewekte energie kun je in veel gevallen doorverkopen aan een energiebedrijf. Op die manier kun je nog meer energie besparen.

2. Kies voor een warmtepomp

De nieuwste en een van de meest duurzame trends is het plaatsen van een warmtepomp in huis. Kies voor een warmtepomp van hoge kwaliteit, zoals een warmtepomp van Nefit, en bereid je alvast voor op een energiezuinige manier van het huis verwarmen. Door een warmtepomp van Nefit te plaatsen, voldoe je alvast aan de strenge eisen op het gebied van CO-uitstoot die over een paar jaar van kracht worden. Een warmtepomp van Nefit kun je tevens combineren met Nefit zonne-energie, zodat je nog duurzamer bezig bent!

3. Vloer- en muurverwarming laten inbouwen

Duurzaam het huis verwarmen kan zeker ook door een vloerverwarming en/of muurverwarming in te laten bouwen. Hiermee verwarm je het in huis een stuk efficiënter. Dat is goed voor het klimaat en natuurlijk ook voor je eigen portemonnee. Omdat je met vloer- en/of muurverwarming honderden euro’s per jaar uitspaart, is de investering snel weer terugverdiend.

4. Ga voor een zonneboiler

Door een zonneboiler te laten plaatsen kan water op een voordelige en duurzame manier verwarmd worden. Zo kun je de warmtevoorziening in huis nog efficiënter regelen dan je al deed. Ook hier geld dat een combinatie mogelijk is met andere energiebesparende maatregelen, zoals vloerverwarming en/of het plaatsen van een warmtepomp.

5. Kies voor een slimme thermostaat

Als je de nieuwste thermostaatsoort in huis laat plaatsen, zet je een extra stap ik de richting van duurzaam verwarmen. Een slimme thermostaat helpt om de temperatuur altijd strak te regelen. Zo kun je de verwarming op bepaalde tijden instellen, zodat je op momenten dat je slaapt of van huis bent nauwelijks tot niets verstookt. Dat scheelt een hoop onnodige energie-uitstoot.


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>