arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis

Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis

Ben je van plan je tuin een grondige make-over te geven? Grote kans dat je dan overweegt om een tuinhuis te laten plaatsen. Een tuinhuis kan een echte aanwinst voor je tuin zijn en het geheel er gelijk helemaal anders uit laten zien. Ben je benieuwd naar de voordelen van een tuinhuisje? In deze blog zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje waarmee jij optimaal gebruik kunt maken van jouw nieuwe houten huisje!

Verlengstuk van je woonkamer

Als je het goed doet kan je tuinhuis echt een verlengstuk van je woonkamer worden. Kies er dan niet voor om er alleen een tuinset neer te zetten, maar geef je tuinhuis evenveel aandacht als je de woonkamer zou geven. Investeer in een mooie loungeset, zoek passende verlichting en ga op zoek naar de mooiste decoratie. Zo kun je in de zomer tot laat in de avond genieten van je tuin en kun je ook in de winter met behulp van een heater de gezelligheid van je tuinhuisje opzoeken.

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte

Heb je nu veel last van rondslingerende tuinspullen? Ook in dat geval kan een houten tuinhuisje uitkomst bieden. Vooral als je voor een wat grotere variant kiest heb je genoeg ruimte om te relaxen én je spullen op te bergen. Je kunt namelijk ook een mooie vitrinekast aanschaffen en deze erin zetten, zodat je al je tuinbenodigdheden altijd bij elkaar hebt en dus nooit hoeft te zoeken. Heb je geen schuur of garage? Dan kun je een tuinhuisje natuurlijk ook alleen gebruiken om je spullen op te bergen. Zo zorg je ervoor dat je fietsen, gereedschap en andere waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn.

Plek om te klussen

Ben je een echte klusser en DIY-fanaat? Een tuinhuisje is dan ook erg geschikt om te gebruiken als plek om te klussen. Vaak is er in huis geen plek meer voor een hobbykamer en dan kan een tuinhuisje goed van pas komen. Schaf een mooie werkbank aan en plaats die midden in de ruimte. Vervolgens kun je ook in dit geval een leuke wand- of vitrinekast uitzoeken die je kunt gebruiken om je klusspullen in op te bergen. Op die manier houd je in huis weer meer ruimte over voor andere spullen!

Ben je enthousiast geraakt over tuinhuisjes? Er zijn erg veel verschillende soorten. Zo vind je bijvoorbeeld op vankootentuinenbuitenleven.nl tuinhuisjes met overkapping of veranda. Je kunt dan profiteren van beide voordelen van een tuinhuisje, namelijk als plek om te relaxen en om je spullen op te bergen.


Reageer

Lees ook:

Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >

Terug naar overzicht >>