arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis

Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis

Ben je van plan je tuin een grondige make-over te geven? Grote kans dat je dan overweegt om een tuinhuis te laten plaatsen. Een tuinhuis kan een echte aanwinst voor je tuin zijn en het geheel er gelijk helemaal anders uit laten zien. Ben je benieuwd naar de voordelen van een tuinhuisje? In deze blog zetten we een aantal mogelijkheden op een rijtje waarmee jij optimaal gebruik kunt maken van jouw nieuwe houten huisje!

Verlengstuk van je woonkamer

Als je het goed doet kan je tuinhuis echt een verlengstuk van je woonkamer worden. Kies er dan niet voor om er alleen een tuinset neer te zetten, maar geef je tuinhuis evenveel aandacht als je de woonkamer zou geven. Investeer in een mooie loungeset, zoek passende verlichting en ga op zoek naar de mooiste decoratie. Zo kun je in de zomer tot laat in de avond genieten van je tuin en kun je ook in de winter met behulp van een heater de gezelligheid van je tuinhuisje opzoeken.

Extra opbergruimte

Extra opbergruimte

Heb je nu veel last van rondslingerende tuinspullen? Ook in dat geval kan een houten tuinhuisje uitkomst bieden. Vooral als je voor een wat grotere variant kiest heb je genoeg ruimte om te relaxen én je spullen op te bergen. Je kunt namelijk ook een mooie vitrinekast aanschaffen en deze erin zetten, zodat je al je tuinbenodigdheden altijd bij elkaar hebt en dus nooit hoeft te zoeken. Heb je geen schuur of garage? Dan kun je een tuinhuisje natuurlijk ook alleen gebruiken om je spullen op te bergen. Zo zorg je ervoor dat je fietsen, gereedschap en andere waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn.

Plek om te klussen

Ben je een echte klusser en DIY-fanaat? Een tuinhuisje is dan ook erg geschikt om te gebruiken als plek om te klussen. Vaak is er in huis geen plek meer voor een hobbykamer en dan kan een tuinhuisje goed van pas komen. Schaf een mooie werkbank aan en plaats die midden in de ruimte. Vervolgens kun je ook in dit geval een leuke wand- of vitrinekast uitzoeken die je kunt gebruiken om je klusspullen in op te bergen. Op die manier houd je in huis weer meer ruimte over voor andere spullen!

Ben je enthousiast geraakt over tuinhuisjes? Er zijn erg veel verschillende soorten. Zo vind je bijvoorbeeld op vankootentuinenbuitenleven.nl tuinhuisjes met overkapping of veranda. Je kunt dan profiteren van beide voordelen van een tuinhuisje, namelijk als plek om te relaxen en om je spullen op te bergen.


Reageer

Lees ook:

Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Tips voor het duurzaam scheiden van afval >
Zonnepanelen installeren: dit moet je weten >
Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft? >
Zo zorg je dat je woning goed verzekerd is >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Tips voor een schone en gereinigde vaatwasser >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Een kapot slot zelf repareren of een slotenmaker inschakelen? >
Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >

Terug naar overzicht >>