arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zo houd jij je zwembad schoon
Zo houd jij je zwembad schoon

Zo houd jij je zwembad schoon

Om te kunnen blijven genieten van het zwembad is het belangrijk dat het zwembad schoon is. Een zwembad kan namelijk snel een bron worden van bacteriën. Lees hier tips houd jij jouw zwembad schoonhoudt.

Meet regelmatig de waarde van het zwembad

Met teststrips meet je de ph waarde van je zwembad. Je kunt zelf de meetresultaten analyseren. Nog makkelijker is het om dit te laten doen door een digitale meter. De digitale meter is wel duurder, maar het kan je veel tijd schelen. De pH waarde van je zwembad moet tussen de 7,2 en 7,6 zijn. Ph waarde staat voor zuurtegraad. Dit kan tussen de 1 en 14 zijn. Meestal is de oorzaak van een te lage pH waarde dat de chloor in je water instabiel is geworden. Als er te veel chloor in je zwembad is wordt de ph waarde te hoog.

Regelmatig zwembadonderhoud

Zorg dat er regelmatig zwembadonderhoud plaatsvindt. Met een zwembadrobot kan veel onderhoud automatisch worden uitgevoerd. Dit is een automatische zwembadreiniger die in enkele uren de bodem en wand van je zwembad schoonmaakt. In de tussentijd kan je iets anders doen. Hoelang je zwembadrobot over de schoonmaakt doet hangt af van de soort zwembadrobot. Zorg dat je daarnaast ook schoonmaakmaterialen hebt om het zwembad schoon te maken als de zwembadrobot niet werkt. Je hebt schoonmaakmaterialen nodig zoals borstels, skimmers, schepnetten, PH+ en PH- en chloortabletten.

Regelmatig zwembadonderhoud

Regels voor bezoekers

Naast zelf maatregelen nemen is het ook belangrijk om regels te hebben voor de bezoekers. Afhankelijk van je zwembad kunnen er een maximaal aantal bezoekers komen. Dit kan je laten meten. Maak duidelijk aan je bezoekers welke soort kleding ze moeten dragen. Stel ook regels op zoals dat ze van tevoren moeten douchen en het gebruik van toiletten. Daarnaast dien je ook regels te hanteren qua de veiligheid voor bezoekers. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende EHBO-voorzieningen, toezicht en de aanduiding van de waterdiepte.

Bescherming in de winter

Heb je een buiten zwembad? Zorg er dan voor dat je zwembad goed is beschermd in de winter. Dit doe je onder andere door een doek te plaatsen over het zwembad. Voor dat je dit doet moet het zwembad echt goed schoon zijn. Vervolgens kan je het water laten zakken tot onder de skimmer. Voeg ook een overwintersproduct toe aan het zwembadwater. Na het gebruiken van deze tips kunnen je bezoekers veilig genieten van je zwembad. Zo houd jij niet alleen jouw zwembad schoon, maar borg je ook de gezondheid van je bezoekers. Tevens blijft je zwembad hierdoor langer van goede kwaliteit.


Reageer

Lees ook:

Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
De echte vakantietuin >
Waarom je een veranda zou moeten kopen >
Een vijver waar ook je vissen blij van worden >
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis >
De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin >

Terug naar overzicht >>