arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zo geniet je ook in de herfst van je tuin

Zo geniet je ook in de herfst van je tuin

De koudere dagen van het jaar zijn weer aangebroken. De een vindt het heerlijk, de ander baalt ervan. Maar hoe dan ook betekent het hopelijk niet dat je niet meer buiten komt. Althans, dat hoeft niet zo te zijn! Zo ook in je tuin. Want met de tips in deze blog kun je ook in de herfst genieten van je tuin.

Een overkapping

Regen en wind: je ontkomt er natuurlijk niet aan tijdens de koude maanden van het jaar. Maar gelukkig kun je daar best wat tegen doen. Zorg voor een goede overkapping in je tuin! Zo kun je gewoon buiten blijven zitten, ook als het met bakken uit de lucht komt. En geloof ons maar: dat kan best gezellig zijn!

Je kunt gaan voor een overkapping die het hele jaar lang in de tuin staat, bijvoorbeeld van hout. Maar het is ook een idee om een overkapping te kiezen die je in de zomer weer weg kunt halen – bouw ‘m bijvoorbeeld op van elementen die je makkelijk uit elkaar kunt halen en kunt opslaan. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft!

Zo geniet je ook in de herfst van je tuin

Een vuurtje in de tuin

Niet alleen bescherming tegen regen is van belang in de tuin met herfst, je hebt ook warmte nodig tijdens de herfst in de tuin! Ga daarom voor een vuurtje. Dat is ook nog eens enorm gezellig! Perfect ook als er een avondje visite over de vloer is.

Het voordeel aan zo’n vuurtje: het is hartstikke makkelijk. Je hoeft alleen maar wat hout en aanmaakblokjes in huis te hebben, en je steekt je vuurkorf zo aan.

Een winterbarbecue

Wat er nog meer zorgt voor warmte, naast een vuurkorf in de tuin? Een barbecue! Want geloof ons maar: die hoef je heus niet alleen in de zomer te gebruiken. Juist in de winter is het een feest om te barbecueën. Dat komt onverwacht, en zorgt zo voor des te meer plezier.

Trek een warme outfit aan, en ga eens een avondje eten in de tuin – juist ook tijdens de koude maanden. Zo maak je mooie herinneringen in herfsttuinen!

De tuin gezellig maken in de herfst: zo doe je dat

Gezellige accessoires

Waar bovenstaande tips voornamelijk praktisch van aard zijn, kom je ook al een heel eind met een gezellige uitstraling van de tuin. Dat is namelijk enorm bepalend voor de sfeer – en geeft op die manier warmte. Zorg er dus voor dat je de boel een beetje leuk aankleedt.

De herfsttuin is namelijk al snel kil en saai – de planten zijn immers even gestopt met bloeien. Maar jij kunt nog altijd voor een vrolijke look zorgen. Leg plaids neer in de zithoek, ga voor sfeerverlichting aan de muur en steek kaarsjes aan – om maar wat te noemen. Of leg mooie kastanjes en andere herfstitems op tafel. Zo kom jij die koude maanden wel door!


Reageer

Lees ook:

Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin! >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Weinig budget? Zo richt je je tuin in! >

Terug naar overzicht >>