arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Zo creëer je schaduw in de tuin

Zo creëer je schaduw in de tuin

Heerlijk hoor, dat zonnetje en de warme temperaturen! Maar soms heb je ook de behoefte om even in de schaduw te zitten. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om schaduwplekken te creëren. Wij hebben een aantal handige en mooie opties voor je op een rij gezet. Hoe pak jij het aan in je eigen achtertuin?

Creëer natuurlijke schaduwplekken in de tuin

Wat is er mooier dan een tuin vol met groen? Grote bomen, struiken en andere planten zorgen er bovendien voor dat er natuurlijke schaduwplekken ontstaan. Denk daarom goed na over de plaatsing van een grote boom of een pergola met klimplanten. Er moet nog wel een beetje ruimte overblijven voor een paar zonnestralen. Een hele volgebouwde tuin oogt al snel erg klein en rommelig.

Koop een stevige parasol

Het is een logische stap om voor de zomer een parasol aan te schaffen. Let bij het kopen alleen wel op de kwaliteit. Investeer liever in een stevige parasol dan dat je een koopje van een paar euro scoort. De kans is groot dat de goedkope parasol een kleine windvlaag al niet overleeft. Dat is natuurlijk zonde! Wil je ook aandacht besteden aan de look van de tuin? Kies dan voor een luxe zweefparasol. Dit heeft een hele moderne uitstraling.

Koop zonwering voor de veranda

Ook onder de overkapping van een veranda kan het behoorlijk warm worden. Zeker als het dak is gemaakt van glas. Het is daarom niet overbodig om een speciale veranda zonwering aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Het past dus altijd mooi bij je tuin en je huis! Je kunt zelfs hele luxe elektrische zonwering kopen. Deze kun je vanuit je luie stoel bedienen met een afstandsbediening. Klinkt goed, toch?

Span een schaduwdoek over het terras

Een schaduwdoek is ook een mooie manier om een schaduwplek te creëren. Het materiaal is ontzettend sterk en UV-werend. Je kunt het doek eenvoudig bevestigen aan een paal of muur. Dit komt goed van pas in een kleine tuin of op een balkon! Het neemt namelijk veel minder ruimte in beslag dan een parasol met een stok.

Laat een carport plaatsen

Wil je ook de auto of motor beschermen tegen de zon? Overweeg dan om een carport te laten plaatsen. Dit is veel goedkoper dan een garagebox. Bovendien bescherm je je voertuigen tegen allerlei weersomstandigheden. Denk aan hagel, sneeuw en vallende bladeren in de herfst. Zo blijft je auto ook nog eens mooi schoon!


Reageer

Lees ook:

Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >
Kies een goede buitenverf of buitenlak met deze checklist >
Zo geniet je ook in de herfst van je tuin >
De herfst: het ideale seizoen om een parasol te kopen! >
Hoe krijg ik een schone vijver? >
4 tips om je screens weer op te knappen >
Zelf een golfplaten dak maken: handig stappenplan >
Geef je tuin een robuuste uitstraling >
De tuin anders inrichten: Een tuinontwerp kan uitkomst bieden >
Maak je huis en tuin zomerproof >
De veranda gezellig inrichten: 6 style tips >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan! >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
5 tips bij de aankoop van ‘goedkope’ terrastegels >

Terug naar overzicht >>