arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin?
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin?

Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin?

Als je je tuin graag wilt afschermen, dan heb je meerdere opties om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor hout, maar je hebt ook hekwerken van ijzer. Alle opties hebben hun eigen voordelen en dat kan het lastig maken om een keus te maken. Vandaar dat het goed is om de mogelijkheden eens op een rijtje te zetten zodat je een knoop kunt doorhakken. In dit artikel worden beide materialen behandeld en aan het eind worden de voordelen van beide materialen samengevat.

Hout heeft een natuurlijke uitstraling 

Veel mensen kiezen voor houten schuttingen of erfafscheidingen in hun tuin. Met tuinhout kun je namelijk heel veel kanten op. Het voordeel van hout is dat je een heel natuurlijk effect in je tuin aanbrengt. Hout is in vele soorten en maten verkrijgbaar en je kunt heel duurzaam te werk gaan. Kies je bijvoorbeeld voor bamboehout, dan heb je niet alleen heel mooi donkerbruin hout in je tuin, maar je geniet ook nog eens tot wel vijfentwintig jaar van je hout. Je kunt ervoor kiezen om een schutting van bamboehout te maken en je kunt ook een terras van hout maken. Daardoor maak je een heel mooi geheel van schutting en terras waardoor je een heel mooi hoekje kunt maken. Hier kun je heerlijk genieten van het zonnetje!

Hout heeft een natuurlijke uitstraling

Wil je een ijzersterk hekwerk?

Als je je erg graag effectief wilt afscheiden, dan kan een simpele houten schutting niet altijd voldoende garantie bieden. In dat geval kun je voor een dubbelstaafmat hekwerk kiezen. Dit hekwerk is gemaakt van ijzer die met dubbele staven zijn gemonteerd. Daardoor krijg je een heel sterk hekwerk dat het onmogelijk maakt om je tuin ongevraagd binnen te dringen. Dit hek doorbreekt de zichtlijnen in je tuin niet wanneer je dat wilt, dus je tuin wordt wel afgeschermd, maar niet afgesloten. Wil je liever wat meer privacy? Dan kun je altijd kiezen om vlechtwerk in je hek aan te brengen. Hierdoor onttrek je je tuin aan het zicht van voorbijgangers zonder dat je hek aan kracht inboet. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om een deur in je hekwerk te laten monteren. Zo is je hek niet alleen een afsluiting, maar ook een ingang van je tuin.

Tot slot

Zetten we de feiten op een rijtje, dan zie je dat een houten erfafscheiding een heel mooie toevoeging kan zijn aan je tuin. Je kunt het hout gebruiken om een mooi geheel van je tuin te maken. Wil je echter voor veiligheid gaan, dan is een ijzeren hekwerk een betere optie. Dit hek houdt indringers buiten de tuin. Welke keuze je ook maakt, zorg ervoor dat je afscheiding geplaatst wordt door een expert. Deze weet precies wat nodig is om het beste resultaat te krijgen.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>