arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping

Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping

Wil je graag een overkapping in je achtertuin? De perfecte overkapping kan bijdragen aan de uitstraling van een tuin en daarnaast zorgen voor meer privacy. Tegenwoordig zijn overkappingen gelukkig ook erg betaalbaar, als je weet waar je moet zoeken natuurlijk. Natuurlijk blijft het een investering. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de perfecte overkapping!

Het materiaal

Een overkapping bestaat over het algemeen uit een dak en een geraamte. Het geraamte ondersteund het dak, er zijn ook gevallen waarbij het dak wordt bevestigd aan de muur. Bij de aanschaf van een overkapping zijn de materialen van het dak van groot belang.

Als je op zoek gaat naar het juiste materiaal, is het vooral van belang om eerst te kijken naar je persoonlijke smaak. Soms heb je simpelweg een voorkeur. Overkapping zijn verkrijgbaar van allerlei soorten materialen, de ene is natuurlijk wel duurzamer als de ander. Dit zul je vaak ook terugzien in de prijs. 

Houten overkapping

Houten overkapping

Over het algemeen wordt er het vaakst gekozen voor een houten overkapping. Dit komt met name door het gemak van het materiaal. Het is makkelijk te zagen en je kunt hout verven in een kleur naar keuze. Tussen overkappingen van hout kunnen ook nogal verschillen zitten. De duurzaamheid hangt met name af van het soort hout en de afwerking van het hout. Een ander voordeel is dat een houten overkapping nooit storend zal zijn voor de uitstraling van een tuin, het oogt juist erg natuurlijk.

Metalen overkapping

Een overkapping kan ook gemaakt worden van metaal. in de meeste gevallen wordt er dan alleen gekozen voor een geraamte van metaal. Je zou ook metaal als materiaal op het dak kunnen kiezen, maar dit wordt natuurlijk erg heet in de brandende zon. Vaak wordt een metalen geraamte gecombineerd met een houten dak of een dak van kunststof.

Je kunt ook kiezen voor materiaal zoals bamboe, staal, riet, glas of pvc. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij Tuinbeurs Nederland.

Blijf binnen het budget

Het helpt om te weten wat je budget is voordat je gaat winkelen. Als je een bepaald budget in gedachten hebt, kun je beter beslissen welke overkapping voor jou geschikt is. Zodra je een bouwmarkt instapt of op onderzoek uitgaat zul je merken dat je steeds meer geneigd bent om voor de duurdere opties te gaan. Als je al een budget in gedachten hebt, dan kan dit het iets lastiger maken om meer geld uit te geven.


Reageer

Lees ook:

Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
De echte vakantietuin >
Zo houd jij je zwembad schoon >
Waarom je een veranda zou moeten kopen >
Een vijver waar ook je vissen blij van worden >
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis >
De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin >

Terug naar overzicht >>