arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping

Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping

Wil je graag een overkapping in je achtertuin? De perfecte overkapping kan bijdragen aan de uitstraling van een tuin en daarnaast zorgen voor meer privacy. Tegenwoordig zijn overkappingen gelukkig ook erg betaalbaar, als je weet waar je moet zoeken natuurlijk. Natuurlijk blijft het een investering. Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen bij het uitzoeken van de perfecte overkapping!

Het materiaal

Een overkapping bestaat over het algemeen uit een dak en een geraamte. Het geraamte ondersteund het dak, er zijn ook gevallen waarbij het dak wordt bevestigd aan de muur. Bij de aanschaf van een overkapping zijn de materialen van het dak van groot belang.

Als je op zoek gaat naar het juiste materiaal, is het vooral van belang om eerst te kijken naar je persoonlijke smaak. Soms heb je simpelweg een voorkeur. Overkapping zijn verkrijgbaar van allerlei soorten materialen, de ene is natuurlijk wel duurzamer als de ander. Dit zul je vaak ook terugzien in de prijs. 

Houten overkapping

Houten overkapping

Over het algemeen wordt er het vaakst gekozen voor een houten overkapping. Dit komt met name door het gemak van het materiaal. Het is makkelijk te zagen en je kunt hout verven in een kleur naar keuze. Tussen overkappingen van hout kunnen ook nogal verschillen zitten. De duurzaamheid hangt met name af van het soort hout en de afwerking van het hout. Een ander voordeel is dat een houten overkapping nooit storend zal zijn voor de uitstraling van een tuin, het oogt juist erg natuurlijk.

Metalen overkapping

Een overkapping kan ook gemaakt worden van metaal. in de meeste gevallen wordt er dan alleen gekozen voor een geraamte van metaal. Je zou ook metaal als materiaal op het dak kunnen kiezen, maar dit wordt natuurlijk erg heet in de brandende zon. Vaak wordt een metalen geraamte gecombineerd met een houten dak of een dak van kunststof.

Je kunt ook kiezen voor materiaal zoals bamboe, staal, riet, glas of pvc. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje bij Tuinbeurs Nederland.

Blijf binnen het budget

Het helpt om te weten wat je budget is voordat je gaat winkelen. Als je een bepaald budget in gedachten hebt, kun je beter beslissen welke overkapping voor jou geschikt is. Zodra je een bouwmarkt instapt of op onderzoek uitgaat zul je merken dat je steeds meer geneigd bent om voor de duurdere opties te gaan. Als je al een budget in gedachten hebt, dan kan dit het iets lastiger maken om meer geld uit te geven.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>