arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin

Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin

Wil je dit jaar je tuin aanpakken? Dan is het een idee om voor een tuin met pergola te kiezen! Een pergola is een constructie in de tuin, van palen met daarbovenop latten. Hier hang je planten of verlichting aan, en maak je bijvoorbeeld een zithoek onder. Waarom een pergola in de tuin? We zetten de voordelen op een rijtje!

Pergola in de tuin: beeldige aankleding

Allereerst vinden we dat een pergola in de tuin een beeldige toevoeging vormt! Je gaat voor een unieke uitstraling: de pergola steelt absoluut de show. Je kunt er namelijk niet omheen: een pergola is groot en hoog – dat maakt ‘m een ware eyecatcher. Zeker als er veel begroeiing aan je pergola te vinden is! En denk ook na over de looks van de pergola: wil je ‘m bijvoorbeeld liever van metaal of hout? Hout is de meest gekozen optie, passend bij iedere tuinsoort. Met metaal ga je voor een wat stoerdere look, mooi bij een industriële of strakke tuin!

Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin

Meer groen om je heen

Het is gebruikelijk om planten te laten groeien aan een pergola. Daarom kies je zo voor meer groen in de tuin! Ideaal als je daarnaar op zoek bent. Het groen ziet er in de hoogte ook weer heel anders uit dan in de grond: die variatie staat beeldig! Ook in een kleine tuin is een pergola perfect, aangezien je zo voor groen en een zithoek in één kunt kiezen, als je ook wat stoelen onder de begroeide pergola plaatst!

Beschut voor de zon

Op de warme dagen van het jaar wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk buiten zitten. Maar van tijd tot tijd is het verstandig om wat meer beschut te zitten, weg van de zon. Een pergola biedt zeker beschutting, met name een begroeide pergola! Hoewel een parasol natuurlijk ook een optie is, vinden we dit toch net een stukje fraaier.

Meer privacy in de tuin

Heb je veel inkijk in je tuin, bijvoorbeeld van naaste buren of buren aan de overkant? Een pergola in de tuin is een ideale manier om voor wat meer privacy te zorgen. Zeker als je hier de zitplek inricht: zo kijkt niemand meer direct op je neer. Denk aan een terras pergola, die je tegen je gevel plaatst, of juist een losstaande pergola die je verderop in je tuin zet.

Tuin met pergola: waarom een pergola?

Leuke plek voor verlichting

Niet alleen groen, maar ook verlichting wordt vaak aan een pergola gehangen. En dat ziet er toch zo sprookjesachtig uit! Perfect voor een romantische tuin. Ga voor zo’n gezellige lichtslinger, die je sierlijk om de balken slingert. Zo is het lichtplan in de zithoek van je tuin ook meteen compleet!

Schommel aan pergola

Naast een zithoek, kun je ook denken aan een schommel aan je pergola! Ook zo’n schommel draagt zeker bij aan boho vibes in je tuin. Zorg natuurlijk wel voor een stevige pergola, die het geschommel goed kan houden. Laatste tip: een hangmat aan een pergola is ook een tof idee!


Reageer

Lees ook:

Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een strakke én warme tuin met kunstgras >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >

Terug naar overzicht >>