arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Plat dak in de stad? Maak een tuindak!
Plat dak in de stad Maak een tuindak!

Plat dak in de stad? Maak een tuindak!

Er is al een tijdje een tekort aan huizen en dat betekent dat jij wellicht niet in jouw droomhuis woont. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, zeker als je alle opties die je wél hebt goed benut. Misschien woon je in een appartement in de stad en mis je het hebben van een tuin. Dat snappen we maar al te goed, vooral als het lekker weer is en iedereen geniet van de zon in de tuin. Heb je wel een plat dak tot je beschikking, waar je nu nog niets mee doet? Dan is nú het moment aangebroken om een tuindak aan te laten leggen!

Waarom een tuindak?

Een tuindak is een fantastische manier om je platte dak optimaal te benutten. Hierdoor kun je er namelijk een geweldig dakterras van maken. Je moet je eens inbeelden hoe dat grijze dak getransformeerd wordt naar een groen dak met ontzettend veel begroeiing, waar je ook nog eens heerlijk zou kunnen zitten. Met een duidelijk plan weet je precies waar je de begroeiing een plekje kunt geven en waar jouw dakterras begint. Middels een dakraam wat je gemakkelijk kunt openen en sluiten kun je gemakkelijk het dakterras betreden, mits je natuurlijk een vlizotrap of een vaste trap erbij plaatst. Zo ontvang je direct meer woonruimte, maar dan lekker buitenshuis!

Waar moet je op letten?

Een tuindak is niet voor elk dak geschikt, dus laat eerst een dakdekker Utrecht langskomen om dit te beoordelen. Het tuindak moet bijvoorbeeld een stevige constructie hebben om het gewicht te dragen van alle planten en natuurlijk van mensen als je hier echt een dakterras van wilt maken. De dakdekker kan ook direct een plan maken voor het aanleggen van jouw tuindak, waardoor je eigenlijk direct aan de slag kunt.

De voordelen van een tuindak

De voordelen van een tuindak

Het hebben van een tuindak heeft meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een verbeterde isolatie van je woning door het toevoegen van een extra laag over het dak. Door de begroeiing zal de kou van buiten minder snel toetreden, maar ook de warmte blijft langer binnenshuis. Daarnaast is er een gereguleerde waterafvoer, draag jij bij aan het milieu door verbeterde luchtkwaliteit en bescherm je je woning beter tegen weersinvloeden. Tot slot kun je genieten van een hogere geluidsdichtheid, waardoor je minder geluidsoverlast vanaf buiten ervaart. Vooral in de stad is dit een heel fijne bijkomstigheid, omdat hier altijd wel drukte of lawaai is.


Reageer

Lees ook:

Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >
Met een minimalistisch interieur leef je fijner en in dit artikel lees je waarom dit zo is >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De keuzegids voor een plisséhordeur of een hordeur >

Terug naar overzicht >>