arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Plat dak in de stad? Maak een tuindak!
Plat dak in de stad Maak een tuindak!

Plat dak in de stad? Maak een tuindak!

Er is al een tijdje een tekort aan huizen en dat betekent dat jij wellicht niet in jouw droomhuis woont. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, zeker als je alle opties die je wél hebt goed benut. Misschien woon je in een appartement in de stad en mis je het hebben van een tuin. Dat snappen we maar al te goed, vooral als het lekker weer is en iedereen geniet van de zon in de tuin. Heb je wel een plat dak tot je beschikking, waar je nu nog niets mee doet? Dan is nú het moment aangebroken om een tuindak aan te laten leggen!

Waarom een tuindak?

Een tuindak is een fantastische manier om je platte dak optimaal te benutten. Hierdoor kun je er namelijk een geweldig dakterras van maken. Je moet je eens inbeelden hoe dat grijze dak getransformeerd wordt naar een groen dak met ontzettend veel begroeiing, waar je ook nog eens heerlijk zou kunnen zitten. Met een duidelijk plan weet je precies waar je de begroeiing een plekje kunt geven en waar jouw dakterras begint. Middels een dakraam wat je gemakkelijk kunt openen en sluiten kun je gemakkelijk het dakterras betreden, mits je natuurlijk een vlizotrap of een vaste trap erbij plaatst. Zo ontvang je direct meer woonruimte, maar dan lekker buitenshuis!

Waar moet je op letten?

Een tuindak is niet voor elk dak geschikt, dus laat eerst een dakdekker Utrecht langskomen om dit te beoordelen. Het tuindak moet bijvoorbeeld een stevige constructie hebben om het gewicht te dragen van alle planten en natuurlijk van mensen als je hier echt een dakterras van wilt maken. De dakdekker kan ook direct een plan maken voor het aanleggen van jouw tuindak, waardoor je eigenlijk direct aan de slag kunt.

De voordelen van een tuindak

De voordelen van een tuindak

Het hebben van een tuindak heeft meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een verbeterde isolatie van je woning door het toevoegen van een extra laag over het dak. Door de begroeiing zal de kou van buiten minder snel toetreden, maar ook de warmte blijft langer binnenshuis. Daarnaast is er een gereguleerde waterafvoer, draag jij bij aan het milieu door verbeterde luchtkwaliteit en bescherm je je woning beter tegen weersinvloeden. Tot slot kun je genieten van een hogere geluidsdichtheid, waardoor je minder geluidsoverlast vanaf buiten ervaart. Vooral in de stad is dit een heel fijne bijkomstigheid, omdat hier altijd wel drukte of lawaai is.


Reageer

Lees ook:

Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Tips voor het duurzaam scheiden van afval >
Zonnepanelen installeren: dit moet je weten >
Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft? >
Zo zorg je dat je woning goed verzekerd is >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Tips voor een schone en gereinigde vaatwasser >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Een kapot slot zelf repareren of een slotenmaker inschakelen? >
Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >

Terug naar overzicht >>