arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Ontspannen in een whirlpool of zwembad

Ontspannen in een whirlpool of zwembad

We krijgen het allemaal drukker en nemen na het werk steeds meer tijd om thuis heerlijk te ontspannen. Soms zelfs heel luxe, in een eigen whirlpool of zwembad.

De whirlpool, ook wel jacuzzi genoemd, verovert in steeds meer tuinen een eigen plekje. Het is een verwarmd bad met diverse zit- en ligplaatsen waarin u, samen met familie of vrienden, lekker kunt relaxen en genieten van een aangename hydromassage; van zacht strelend tot aangenaam masserend. En ondertussen kunt u ook nog eens luisteren naar uw eigen favoriete muziek. Desgewenst kunt u deze verwennerij ook nog combineren met aroma- of kleurentherapie, volledig volgens uw eigen wensen.

Bubbelbad

Badderen in een bubbelbad is niet alleen ontspannend, maar zou ook gezond zijn. Dat warm bruisend water in een bubbelbad een geneeskrachtig effect heeft, werd al in de tijd van de Oude Grieken ontdekt. Wat zij door het gebruik van warme bronnen al wisten, is inmiddels ook wetenschappelijk bewezen: hydrotherapie heeft een helende werking.

Whirlpool

Whirlpools kunnen geheel of gedeeltelijk ingebouwd worden, maar zijn ook volledig bovengronds te plaatsen. Het bad wordt stekkerklaar geleverd. Het enige wat u hoeft te doen is deze vullen met water. De filterunit en verwarming zijn volledig onzichtbaar weggewerkt achter de omkasting, die in diverse kleuren verkrijgbaar is. Ook het bad zelf is leverbaar in verschillende kleuren.

De omhulsels van bubbelbaden zijn gemaakt van of plastic of hout. Plastic bubbelbaden zijn populairder omdat de productiekosten lager zijn en die baden bovendien energiezuiniger zijn. Houten baden hebben over het algemeen een fraaier uiterlijk. Doordat de omhulsels zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal, komen deze bij uitstek tot hun recht in de tuin.

Meer en meer mensen kiezen ook voor de aanleg van een complete wellness-ruimte in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een bad in combinatie met een sauna en douche in een afgeschermde pergola. Daar wast u dan ’s avonds bij kaarslicht de stress van de dag weg.

Goedkope bubbelbaden

Wie optimaal wil genieten van het heerlijke buitenleven kan een eigen zwembad laten plaatsen. Natuurlijk zijn er baden in allerlei variaties en prijsklassen zoals prefabbaden, foliebaden, houten tuinzwembaden, maar wie snel wil zwemmen kiest voor een Monoblock. Dit is een vinylester bad uit één geheel dat kant-en-klaar, rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd wordt. Hierdoor ontstaat een korte bouwtijd waardoor u al snel kunt genieten van je aankoop.

Zwembad

Een zwembad kopen is voor steeds meer mensen mogelijk. Zelfs met een relatief kleine tuin en een beperkt budget is de gedachte aan een privé zwembad helemaal zo gek nog niet. Denkt u eens in; nooit meer in lange files naar het strand maar genieten tijdens elk zonnig moment, op de rand van het zwembad, met de voeten in het water, genietend van een drankje. Of lekker met familie of vrienden op het terras. En ondertussen vermaken de kinderen zich urenlang in het water.

Reageer

Lees ook:

4 stappen om je elektrisch rolluik te repareren >
Met deze items ga je voor dé droomtuin van je leven >
Kerstdecoratie in de tuin: zo maak je er iets moois van >
Met deze items geniet je ook in de herfst nog van je tuin of balkon >
Tuintips voor het najaar >
Planten maar! De voorjaarsbloemen >
De veelzijdige haag >
Terrasbeglazing: 356 dagen per jaar buiten zitten! >
Elektrische barbeque >
Een ode aan ambacht bij Bronkhorst Buitenleven >
Help vogels de winter door >
Aan de slag in je tuin >
Nazomeren in de tuin doen we met.. struikheide >
Hillhout voorkomt haardhout rommel >
Duurzaam tuinieren met Lodewijk Hoekstra >

Terug naar overzicht >>