arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Maak je tuin lenteklaar in 7 stappen

Maak je tuin lenteklaar in 7 stappen

Met het aangename zonnetje wordt het steeds duidelijker dat de lente bijna gaat beginnen. Maar is jouw tuin eigenlijk al klaar voor dit nieuwe fleurige seizoen? Na de koude winterdagen kan de natuur wel wat hulp gebruiken. En wat dacht je van de dode takken die nog rondslingeren, de groene aanslag op de tegels en het verwaarloosde gazon? Wij geven je een aantal tips om je tuin weer helemaal lenteklaar te maken. Je hoeft alleen maar de volgende 7 stappen te volgen:

Stap 1: Maak de tegels schoon

De kans is groot dat de tegels in de tuin een gladde groene laag hebben gekregen. Deze aanslag kun je het beste verwijderen met een harde borstel en groene zeep. Is het toch te hardnekkig? Spuit de tegels dan schoon met een hogedrukreiniger.

Stap 2: Haal alle rommel weg

De meeste mensen houden de tuin niet bij in de winter. Er liggen dus waarschijnlijk nog een hoop dode takken en bladeren op de grond. Haal deze rommel eerst weg voordat je verder gaat met de volgende stap.

Stap 3: Verwijder het onkruid

Als alle rommel weg is, kun je duidelijk zien waar het onkruid groeit. Haal dit met wortel en al uit de grond. Bedek de grond daarna eventueel met houtsnippers, cacaodoppen of stenen om nieuw onkruid te voorkomen. In een border kun je ook sterke bodembedekkers (laagblijvende planten) plaatsen.

Stap 4: Snoei de heg, bomen of struiken

Het begin van de lente is vaak een goede tijd om te snoeien. Een fruitboom kun je bijvoorbeeld al begin maart afknippen. Een heg snoei je meestal in april en een klimplant pak je aan in mei. Door oude takken af te knippen en de plant te snoeien, blaas je de struik of boom weer een nieuw leven in. Het is dus een belangrijke stap!

Stap 5: Maai, zaai en bemest het gazon

Vergeet ook niet om het gazon te onderhouden. Maai het gras op een droge dag of zaai het bij op een windstille dag. Vaak is het ook verstandig om het gazon aan het begin van de lente te bemesten.

Stap 6: Maak de tuinmeubels klaar voor gebruik

Haal vervolgens de tuinmeubels weer tevoorschijn en maak ze goed schoon. Heb je nog helemaal geen meubels in de tuin staan? Dan moet je zeker op zoek gaan naar een comfortabele tuinset. Koop bijvoorbeeld een stoere houten dining set of luxe loungesets van aluminium. Kijk eens rond in de winkels of op het internet.

Stap 7: Fleur de tuin op met bloemen

Tot slot is het tijd om de tuin weer helemaal op te fleuren. Dit doe je natuurlijk met allerlei mooie bloemen. Plant verschillen bloembollen in de tuin zodat je er over een tijdje van kunt genieten. Wil je meteen resultaat zien? Ga dan naar het tuincentrum en koop een aantal bloemen voor in een pot.


Reageer

Lees ook:

Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
Een slaapkamer om in te dromen >
Dit zijn de badkamertrends van deze zomer >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >

Terug naar overzicht >>