arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Kies een goede buitenverf of buitenlak met deze checklist

Kies een goede buitenverf of buitenlak met deze checklist

Ben je op zoek naar een geschikte verf of lak om je schutting mee op te knappen? Of wil je het tuinhuisje misschien een nieuwe kleur geven? Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de perfecte buitenlak! Dit is tenslotte een heel belangrijk onderdeel voor een mooi resultaat. Gebruik de onderstaande checklist om erachter te komen of een product een goede keuze is. Voldoet de buitenlak of buitenverf aan alle punten? Dan heb je zeker een topper in handen.

1. Het product is geschikt voor 4-seizoenen

Het is erg handig als een buitenlak geschikt is voor alle seizoenen. Dan kun je er op een warme zomerdag mee aan de slag, maar ook midden in de winter.

2. Het product is bestand tegen allerlei weersomstandigheden

In Nederland kan het weer snel omslaan. Steeds vaker krijgen we te maken met heftige regenval en flinke windhozen. Het is dus erg belangrijk dat het gekozen product hier tegen bestand is. Kies bijvoorbeeld voor een van de buitenlakken van Sikkens Rubbol. Deze zijn zelfs speciaal ontwikkeld voor het onstuimige weer!

3. Het product is sneldrogend

Ook altijd fijn: een buitenlak of buitenverf die sneldrogend is. Vooral als je losse onderdelen gaat schilderen die je dezelfde dag nog in elkaar wilt zetten. Met een sneldrogend product hoef je niet een paar uur te wachten totdat je weer verder kunt met het project. Meestal staat op de verpakking aangegeven of de verf/lak sneldrogend is. In een webshop is het natuurlijk nog eenvoudiger om al deze info terug te vinden.

4. Het product gaat lang mee

Zelfs op het gebied van verf is duurzaamheid erg belangrijk. We willen natuurlijk allemaal zo lang mogelijk plezier hebben van een product. Onze tip is om te zoeken naar een kwalitatieve buitenlak of buitenverf die kras- en slijtvast is. Het kan ook worden aangegeven met termen als ‘extreem hoge duurzaamheid’ of ‘uitstekende weervastheid’.

5. Het product is geschikt voor een doe-het-zelver

De scheiding tussen verf voor professionals en de producten voor doe-het-zelvers wordt steeds kleiner. Jij kunt thuis dus ook een geweldig resultaat behalen! Let er als thuisklusser wel op dat je kiest voor product die makkelijk te verwerken is.

6. Het product heeft een mooie kleur, finish en dekking

Uiteraard is het niet onbelangrijk om een buitenlak te kiezen met een mooie kleur. Kijk daarnaast naar de finish (bijvoorbeeld mat, glans of hoogglans) en kies voor een product met een goede dekking.


Reageer

Lees ook:

Een strakke én warme tuin met kunstgras >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >
Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje! >
Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren >
Gazon onderhouden: lees deze tips >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Een vintage kast opknappen: 6 handige tips >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Een vlonder in je tuin plaatsen >

Terug naar overzicht >>