arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Jacuzzi plaatsen in de tuin: houd hier rekening mee
Jacuzzi plaatsen in de tuin: houd hier rekening mee

Jacuzzi plaatsen in de tuin: houd hier rekening mee

Wie droomt er nou niet van een jacuzzi in de tuin? Je kunt het hele jaar door genieten van het warme water en de krachtige massagejets. Dat is pas optimaal ontspannen! Sta jij op het punt om zelf een spa voor in de tuin te kopen? Dan moet je goed nadenken over de plaatsing van het bad. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden. Deze tips zijn bruikbaar voor ieder type jacuzzi. Of je nou gaat voor een goedkope jacuzzi of een hele luxe variant in extra groot formaat.

Stevige en egale ondergrond

De ondergrond is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de plaatsing van een jacuzzi. Omdat het bad erg zwaar is, is het noodzakelijk dat de ondergrond dit gewicht kan dragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de grond na verloop van tijd verzakt. Laat de ondergrond daarom inspecteren door een specialist en (indien nodig) verstevigen. Daarnaast is het belangrijk dat het draagvlak mooi egaal en waterpas is.

Pad naar de jacuzzi

Een schoon pad naar de jacuzzi in je tuin is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Het zorgt ervoor dat er minder vuil in het water terechtkomt. Leg daarom liever een looppad van tegels aan dan een pad van gras, grind of houtsnippers.

Beschutting voor privacy

Beschutting voor privacy

Als je in een rijtjeshuis of een drukke omgeving woont, is het fijn om wat extra privacy in de tuin te creëren. Bijvoorbeeld met een hoge schutting, een bamboemat voor de jacuzzi of een aantal grote planten. Zo kun je ongestoord genieten van een ontspannen momentje voor jezelf.

Plaatsing ten opzichte van bomen

Grote struiken en bomen zorgen direct voor meer privacy in de tuin. Toch is het beter om het bad niet te dicht bij de bomen neer te zetten. Gevallen bladeren, takjes, vogelpoep en uitgebloeide bloemen kunnen het water erg vies maken. Hierdoor zou je de jacuzzi extra vaak schoon moeten maken.

Afvoer van afstromend water

Bij het in- en uitstappen kan er veel water naast de jacuzzi terechtkomen. Zorg er daarom voor dat dit water goed kan wegstromen. Zet je het bubbelbad onder een (half gesloten) overkapping? Kies dan een vloer die niet te glad wordt als het nat is en laat er eventueel afvoergoten in plaatsen.

Aansluiten op aparte stroomgroep

Vergeet tot slot niet dat je een spa moet aansluiten op een aparte stroomgroep met zekeringen van 16 of 20 ampère. De kabel moet daarnaast rechtstreeks van de meterkast naar de jacuzzi lopen.


Reageer

Lees ook:

Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
De echte vakantietuin >

Terug naar overzicht >>