arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips

Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips

Thuiskomen in je eigen tuin na een lange dag werken kan ontspannend zijn. Een plek die los staat van de drukte van de buitenwereld. Gewoon een plek om te zijn. Een tuin kan een gevoel van vrede geven, en het kan een geweldige plek zijn om tot rust te komen. Bovendien kunnen tuinen je huis opfleuren. Tenminste, als je je er voldoende tijd en aandacht aan besteed. Denk je dat je geen groene vingers hebt? Relax, het is niet zo moeilijk als je denkt om je tuin er geweldig uit te laten zien. Hier zijn drie tips om je op weg te helpen.

#1 Kijk om je heen

Inspiratie is overal om ons heen, dus maak een wandeling in je favoriete park of bezoek een botanische tuin voor wat fijne inspiratie. Let op de planten die je opvallen en noteer wat je er mooi aan vindt. Voor veel mensen kan het vooruitzicht om een tuin te beginnen ontmoedigend zijn. Er zijn zoveel keuzes te maken en het kan moeilijk zijn te weten waar te beginnen. Maar met een beetje inspiratie kan iedereen de mooiste tuin creëren die bij zijn behoeften en smaak past. Of je je tuin nu wilt versieren met een tuinposter, de meest kleurige lantaarns of ledlampen, niks te gek!

#2 Kies voor groen

Kies voor groen

Iedereen wordt toch gelukkig van wat groene planten in de tuin? Bij het kiezen van planten voor je tuin zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Houd eerst rekening met het klimaat en de bodem van je omgeving. Denk daarnaast ook aan de hoeveelheid zon en schaduw die je tuin krijgt. Sommige planten hebben vol zonlicht nodig om te schijnen, terwijl andere planten een meer schaduwrijke omgeving nodig hebben. Sommige planten kunnen vrij groot worden, dus is het belangrijk soorten te kiezen die perfect in je tuin passen. Een fijne tuinset, een goed glas wijn en jouw ontspannen moment in je eigen tuin-jungle is begonnen!

#3 Denk out-of-the-box

Nee, een tuin hoeft geen rechthoekig stuk grond te zijn, omgeven door een hek. Het is tijd om creatief te worden! Met een beetje creativiteit kun je je tuin omtoveren tot een meesterwerk. Een manier om een uniek accent aan te brengen is een foto op glas. Deze kun je vervolgens gebruiken als accent in je tuin, of ook leuk: maak een mozaïek wand! Een andere manier om een gave look aan je tuin toe te voegen is het gebruik van gerecycleerde materialen. Je kunt bijvoorbeeld oude nummerplaten gebruiken als stapstenen, of verkeersborden als versieringen. Door buiten de gebaande paden te denken, kun je van je tuin een one-of-a-kind ruimte maken waar je met plezier kunt thuiskomen!


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>