arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips

Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips

Thuiskomen in je eigen tuin na een lange dag werken kan ontspannend zijn. Een plek die los staat van de drukte van de buitenwereld. Gewoon een plek om te zijn. Een tuin kan een gevoel van vrede geven, en het kan een geweldige plek zijn om tot rust te komen. Bovendien kunnen tuinen je huis opfleuren. Tenminste, als je je er voldoende tijd en aandacht aan besteed. Denk je dat je geen groene vingers hebt? Relax, het is niet zo moeilijk als je denkt om je tuin er geweldig uit te laten zien. Hier zijn drie tips om je op weg te helpen.

#1 Kijk om je heen

Inspiratie is overal om ons heen, dus maak een wandeling in je favoriete park of bezoek een botanische tuin voor wat fijne inspiratie. Let op de planten die je opvallen en noteer wat je er mooi aan vindt. Voor veel mensen kan het vooruitzicht om een tuin te beginnen ontmoedigend zijn. Er zijn zoveel keuzes te maken en het kan moeilijk zijn te weten waar te beginnen. Maar met een beetje inspiratie kan iedereen de mooiste tuin creëren die bij zijn behoeften en smaak past. Of je je tuin nu wilt versieren met een tuinposter, de meest kleurige lantaarns of ledlampen, niks te gek!

#2 Kies voor groen

Kies voor groen

Iedereen wordt toch gelukkig van wat groene planten in de tuin? Bij het kiezen van planten voor je tuin zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Houd eerst rekening met het klimaat en de bodem van je omgeving. Denk daarnaast ook aan de hoeveelheid zon en schaduw die je tuin krijgt. Sommige planten hebben vol zonlicht nodig om te schijnen, terwijl andere planten een meer schaduwrijke omgeving nodig hebben. Sommige planten kunnen vrij groot worden, dus is het belangrijk soorten te kiezen die perfect in je tuin passen. Een fijne tuinset, een goed glas wijn en jouw ontspannen moment in je eigen tuin-jungle is begonnen!

#3 Denk out-of-the-box

Nee, een tuin hoeft geen rechthoekig stuk grond te zijn, omgeven door een hek. Het is tijd om creatief te worden! Met een beetje creativiteit kun je je tuin omtoveren tot een meesterwerk. Een manier om een uniek accent aan te brengen is een foto op glas. Deze kun je vervolgens gebruiken als accent in je tuin, of ook leuk: maak een mozaïek wand! Een andere manier om een gave look aan je tuin toe te voegen is het gebruik van gerecycleerde materialen. Je kunt bijvoorbeeld oude nummerplaten gebruiken als stapstenen, of verkeersborden als versieringen. Door buiten de gebaande paden te denken, kun je van je tuin een one-of-a-kind ruimte maken waar je met plezier kunt thuiskomen!


Reageer

Lees ook:

Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft! >
Maak je tuin klaar voor de steeds warmere Nederlandse zomers >
Groenblijvende bomen voor in een kleine tuin >
Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin >
Renoveer de tuin en plaats een overkapping aan huis >
3x de beste ideeën voor in de tuin >
Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >

Terug naar overzicht >>