arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin?
Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin?

Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin?

Heb je een kleine tuin? Dan denk je waarschijnlijk dat dit een beperking van je woning is. De realiteit is echter compleet anders, want er is meer dan genoeg te doen in een klein tuintje. In deze blog leer je hoe je het meeste uit een tuin haalt dat weinig ruimte bevat.

Inklapbare meubels

De eerste tip die we je mee willen geven is om inklapbare meubels aan te schaffen. Dit doe je door te kijken naar meubelaanbieders die hierin gespecialiseerd zijn, zoals Maximavida.com. Het handige aan inklapbare meubels? Elke keer als je een meubelstuk niet gebruikt, klap je het in om zo meer ruimte in je tuin te krijgen. Hierdoor haal je veel meer uit je tuin dan hiervoor het geval was.

Verticale ruimte

Maak ten tweede gebruik van de verticale ruimte in je tuin door omhoog te denken in plaats van opzij. Wat betekent dit? Ga voor objecten die niet enkel op de grond moeten blijven. Zo kun je bijvoorbeeld rekken hangen voor opbergruimte in de tuin of zelfs hangende plantenpotten maken.  Zo ga je creatief om met de beperkte ruimte die je hebt!

Je indeling plannen

Je indeling plannen

Het plannen van je tuin indeling is cruciaal om het meeste uit je beperkte ruimte te halen. Begin met het opmeten van je tuin en maak een schets van wat je waar wilt plaatsen. Bedenk welke plekken veel zonlicht krijgen en welke in de schaduw liggen, zodat je hier je planten en meubels strategisch kunt plaatsen. Probeer verschillende indelingen uit door ze op papier te zetten of zelfs door meubels tijdelijk te verplaatsen.

Compacte planten

Denk tevens aan compacte planten wanneer je tuin klein is. Waarom dit slim is om te doen? Dit soort planten nemen veel minder ruimte in. En dit terwijl ze nog steeds dezelfde hoeveelheid schoonheid en groen bieden! Dwergbomen, bodembedekkers en kruiden die tot grote hoogtes groeien zijn perfecte voorbeelden. Wat het voordeel hiervan is? Deze soorten zijn perfect voor het opvullen van kleine hoekjes en randen, en ze kunnen zelfs in potten op je terras of balkon worden geplaatst. Krijg je bezoek en wil je snel wat ruimte creëren? Zet je potten gewoon even aan de kant!

Reflecterende oppervlakken

Tot slot zijn reflecterende oppervlakken het overwegen waard. De reden hierachter? Reflecterende oppervlakken zijn een fantastische manier om je tuin optisch groter te laten lijken. Denk aan spiegels, glazen decoraties of zelfs waterpartijen die het licht weerkaatsen en zo meer diepte creëren. Het plaatsen van een grote spiegel tegen een muur kan het gevoel geven dat je tuin zich verder uitstrekt dan de daadwerkelijke grenzen, terwijl een kleine vijver of waterbak een rustgevend, open gevoel geeft. Met een paar slimme aanpassingen kun je met reflecterende oppervlakken je buitenruimte omtoveren tot een plek dat ruim aanvoelt.


Reageer

Lees ook:

De veelzijdigheid van tuinhuizen: een uitgebreide gids >
Ook bij slecht weer genieten van het buitenleven: het kan! >
5 voordelen van een veranda >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >

Terug naar overzicht >>