arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Handige klustips voor de thuisklusser

Handige klustips voor de thuisklusser

Er zijn veel kleine klusjes in en rondom je huis die je eenvoudig zelf kunt aanpakken. Hiermee kun je vaak een hoop geld besparen. En het geld wat je niet hoeft uit te geven aan een professional, kun je besteden aan andere leuke dingen. Denk aan een luxere vloer of een mooi materiaal wat nét iets duurder is. Ben je van plan om binnenkort de handen uit je mouwen te steken? Lees dan eerst de onderstaande klustips even door.

Tip 1. Bereid je goed voor

Voordat je begint met klussen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Verdiep je in elke taak die op je to-do lijstje staat. Ook al denk je van tevoren dat het een heel makkelijk karwei is. Misschien kom je er tijdens het lezen van een stappenplan toch achter dat je het verkeerd had ingeschat. Better safe than sorry!

Tip 2. Schaf de juiste apparaten aan

Zonder de juiste apparaten en materialen kun je niet aan de slag. Check wat er nog bij je in de schuur staat of schaf nieuw gereedschap aan. Let altijd goed op de prijs-kwaliteitverhouding van de spullen. Meestal is het beter om te investeren in een duurder merk met goede kwaliteit. Dan weet je zeker dat je er lang plezier van kunt hebben.

Tip 3. Maak een lijst met benodigdheden

Maak van tevoren een lijst met alle benodigdheden voor de klus. Welk gereedschap moet je voor de dag halen, welke schroeven moet je nog bij de bouwmarkt kopen en welk soort verf heb je eigenlijk nodig? Zoek het allemaal uit en schrijf het op. Vergeet ook niet de simpele dingen als afplaktape, een waterpas en een ladder. Als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan, kun je ook altijd nog via het internet shoppen. Je kunt bijvoorbeeld online aluminium trappen kopen en deze thuis laten bezorgen. Dat scheelt weer een hoop tijd en gedoe!

Tip 4. Check of je een vergunning nodig hebt

Voor de meeste grote klussen heb je een vergunning nodig. Vraag dit daarom altijd ruim van tevoren na bij de gemeente. Hier kan best wat tijd overheen gaan.

Tip 5. Denk altijd aan de veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop. Een ongeluk zit namelijk in een heel klein hoekje. Bereid jezelf goed voor met geschikte kleding, speciale handschoenen, een veiligheidsbril en eventueel een helm. Let er daarnaast op dat er geen kleine kinderen of huisdieren bij gevaarlijke apparaten kunnen komen. Probeer goed te letten op de omgeving, maar ook op jezelf.

Tip 6. Vraag om hulp of advies

Ga bij twijfel niet zelf prutsen, maar vraag meteen om hulp. Dit kan een huisgenoot zijn, een sterke buurman of een handige zus. Ook advies van een echte vakman is vaak niet overbodig. Hiermee voorkom je een hoop domme fouten en onveilige situaties.


Reageer

Lees ook:

Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Je badkamer simpel pimpen in 5 stappen >
Kies voor opvallend behang: verschillende voorbeelden >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Met deze tips ga je voor een knusse slaapkamer >
Veiligheid rondom de voordeur: 6 tips >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >
Weinig budget? Zo richt je je tuin in! >

Terug naar overzicht >>