arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Handige klustips voor de thuisklusser

Handige klustips voor de thuisklusser

Er zijn veel kleine klusjes in en rondom je huis die je eenvoudig zelf kunt aanpakken. Hiermee kun je vaak een hoop geld besparen. En het geld wat je niet hoeft uit te geven aan een professional, kun je besteden aan andere leuke dingen. Denk aan een luxere vloer of een mooi materiaal wat nét iets duurder is. Ben je van plan om binnenkort de handen uit je mouwen te steken? Lees dan eerst de onderstaande klustips even door.

Tip 1. Bereid je goed voor

Voordat je begint met klussen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Verdiep je in elke taak die op je to-do lijstje staat. Ook al denk je van tevoren dat het een heel makkelijk karwei is. Misschien kom je er tijdens het lezen van een stappenplan toch achter dat je het verkeerd had ingeschat. Better safe than sorry!

Tip 2. Schaf de juiste apparaten aan

Zonder de juiste apparaten en materialen kun je niet aan de slag. Check wat er nog bij je in de schuur staat of schaf nieuw gereedschap aan. Let altijd goed op de prijs-kwaliteitverhouding van de spullen. Meestal is het beter om te investeren in een duurder merk met goede kwaliteit. Dan weet je zeker dat je er lang plezier van kunt hebben.

Tip 3. Maak een lijst met benodigdheden

Maak van tevoren een lijst met alle benodigdheden voor de klus. Welk gereedschap moet je voor de dag halen, welke schroeven moet je nog bij de bouwmarkt kopen en welk soort verf heb je eigenlijk nodig? Zoek het allemaal uit en schrijf het op. Vergeet ook niet de simpele dingen als afplaktape, een waterpas en een ladder. Als je geen tijd hebt om naar de winkel te gaan, kun je ook altijd nog via het internet shoppen. Je kunt bijvoorbeeld online aluminium trappen kopen en deze thuis laten bezorgen. Dat scheelt weer een hoop tijd en gedoe!

Tip 4. Check of je een vergunning nodig hebt

Voor de meeste grote klussen heb je een vergunning nodig. Vraag dit daarom altijd ruim van tevoren na bij de gemeente. Hier kan best wat tijd overheen gaan.

Tip 5. Denk altijd aan de veiligheid

Veiligheid staat altijd voorop. Een ongeluk zit namelijk in een heel klein hoekje. Bereid jezelf goed voor met geschikte kleding, speciale handschoenen, een veiligheidsbril en eventueel een helm. Let er daarnaast op dat er geen kleine kinderen of huisdieren bij gevaarlijke apparaten kunnen komen. Probeer goed te letten op de omgeving, maar ook op jezelf.

Tip 6. Vraag om hulp of advies

Ga bij twijfel niet zelf prutsen, maar vraag meteen om hulp. Dit kan een huisgenoot zijn, een sterke buurman of een handige zus. Ook advies van een echte vakman is vaak niet overbodig. Hiermee voorkom je een hoop domme fouten en onveilige situaties.


Reageer

Lees ook:

Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>