arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Geef je tuin een robuuste uitstraling

Geef je tuin een robuuste uitstraling

In de zomer brengen we veel tijd door in de tuin. Het mag er daarom wel een beetje sfeervol uitzien! Zo’n gezellige sfeer kun je op allerlei manieren creëren. Je kunt de tuin aankleden met kleurrijke accessoires of het terras omtoveren tot een hele moderne loungeplek. Liefhebbers van een industrieel en landelijk interieur kiezen waarschijnlijk liever voor een stoere look. In dit artikel delen we een aantal leuke ideeën om jouw achtertuin een robuuste uitstraling te geven. Wie weet doe je wat inspiratie op!

Gevelbekleding van hout

In een kleine achtertuin of binnentuin bepaalt het huis een groot deel van de sfeer. Het is daarom belangrijk dat de muur er niet saai of verouderd uitziet. Dit doet namelijk niet veel goeds voor je gezellige terras! Je kunt het leuk oplossen door de gevel te bekleden met bijvoorbeeld houten rabatdelen. Een rabat is een plank met een geschulpte rand aan de onderkant en een groef aan de bovenkant. Hierdoor kun je de delen eenvoudig in elkaar schuiven. Rabatplanken worden vaak gebruikt voor schuttingen, wanden voor een overkapping of gevelbekleding. Je kunt ze kopen in verschillende kleuren, maten en van verschillende houtsoorten. Rabatdelen in een donkere kleur of met een vergrijsde look zijn ideaal voor in een stoere tuin. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat ze verticaal op de gevel zijn bevestigd. Natuurlijk is horizontale montage ook mogelijk.

Stoere houten schutting

De meeste tuinen hebben wel een schutting. Als je de robuuste stijl wilt doorvoeren, kun je het beste kiezen voor een houten variant. Dit natuurlijke materiaal heeft tegelijkertijd een hele warme uitstraling. Een houten schutting gecombineerd met steenkorven, betonnen basis of betonpalen ziet er ook heel stoer uit.

Terras met robuuste tuinmeubels

Natuurlijk mogen we de tuinmeubels niet vergeten. Hiermee maak je een heerlijke relaxhoek om de zomeravonden door te brengen. Koop een mooie loungeset met een stevig design. De meubels mogen best opvallen! Met een paar extra sierkussens geef je het terras een knusse touch.

Veel stoere tuinmeubels kun je ook helemaal zelf maken. Bijvoorbeeld een tafeltje van pallets, een bank van steigerhout of krukken van boomstammen. Op deze manier heb je meteen een uniek item in je achtertuin staan.

Robuuste buitenkeuken of barbecue

Heb je een grote tuin en wil je best wat geld uitgeven aan luxe? Laat dan een echte buitenkeuken plaatsen. Hier ga je zeker veel plezier van hebben tijdens feestjes of familiedagen! Een flinke barbecue is ook een leuke optie. Veel exemplaren hebben zelfs een hele robuuste uitstraling.

Wil je juist je balkon inrichten? Lees hier onze tips.


Reageer

Lees ook:

Hoe krijg ik een schone vijver? >
4 tips om je screens weer op te knappen >
Zelf een golfplaten dak maken: handig stappenplan >
De tuin anders inrichten: Een tuinontwerp kan uitkomst bieden >
Zo creëer je schaduw in de tuin >
Maak je huis en tuin zomerproof >
De veranda gezellig inrichten: 6 style tips >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan! >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
5 tips bij de aankoop van ‘goedkope’ terrastegels >
Riet in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Heerlijk genieten van je tuin met een tuinkachel >
Geef je tuin een luxe uitstraling: 6 tips >
5x deze tuinmeubels maak je zelf >

Terug naar overzicht >>