arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Geef je tuin een luxe uitstraling: 6 tips

Geef je tuin een luxe uitstraling: 6 tips

Nu de zon steeds vaker tevoorschijn komt, is het de hoogste tijd om je tuin wat meer aandacht te geven. Met een paar aanpassingen kan het namelijk een hele aangename plek worden om te ontspannen. In dit artikel vertellen we je niet alleen hoe je van de tuin een heerlijke loungeplek kunt maken, maar ook hoe je het een luxe uitstraling kunt geven. Lees snel verder!

Tip 1: Leg een ruim terras aan

Een mooi terras is een belangrijke basis van de tuin. Hoe groter het oppervlak is, hoe meer prachtige meubels je erop kwijt kunt. Let daarnaast ook op de look en het materiaal van het terras. Een terras met houten vlonders straalt veel warmte uit en grijze terrastegels zijn juist heel modern.

Tip 2: Koop een grote loungeset

In een luxe tuin mag een comfortabele loungeset absoluut niet ontbreken. Je kunt er de hele avond fijn op zitten en het ziet er geweldig uit. Koop een paar robuuste relaxstoelen met een bijpassende bank. Luxe tuinhoekbanken zijn een perfecte keuze. Deze banken zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en formaten. Ga vooral op zoek naar een model dat past bij de uitstraling van jouw tuin. Je kunt ook de interieurstijl van je woonkamer doortrekken naar buiten. Zo vormt alles een mooi geheel.

Tip 3: Zet exotische planten in de tuin

Exotische planten geven je meteen een vakantiegevoel. Je droomt weg naar een tropisch land of een luxueus resort. Zeker met een paar palmbomen in je achtertuin kun je dit gevoel goed vasthouden. Het is hierbij wel verstandig om je eerst goed te verdiepen in de verschillende plantensoorten. Er zijn een aantal palmbomen en andere exotische planten die prima tegen het koude Nederlandse weer kunnen. Koop je het verkeerde soort, dan heb je er maar kort plezier van. Dat is natuurlijk zonde van het geld!

Tip 4: Plaats een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je veel vaker buiten kunt zitten. Op de regenachtige dagen zit je droog, tijdens de hete zomerdagen kun je in de schaduw zitten en in de avond blijft het langer aangenaam warm. Laat een luxe overkapping plaatsen met schuifdeuren en/of een verstelbaar dak.

Tip 5: Besteed aandacht aan de accessoires

Accessoires maken je luxe tuin helemaal af. Koop een aantal mooie sierkussens om de loungeset mee aan te kleden. Besteed daarnaast ook aandacht aan de uitstraling van de tuinverlichting en de decoratie voor op tafel.

Tip 6: Probeer de tuin goed te onderhouden

Tot slot is het noodzakelijk om de tuin goed te onderhouden. Een mooie hoekbank en een paar palmbomen komen zeker niet optimaal tot zijn recht als het een rommeltje is. Probeer daarom zo veel mogelijk overbodige spullen op te bergen en regelmatig onkruid te wieden.


Reageer

Lees ook:

Zo geniet je ook in de herfst van je tuin >
De herfst: het ideale seizoen om een parasol te kopen! >
Hoe krijg ik een schone vijver? >
4 tips om je screens weer op te knappen >
Zelf een golfplaten dak maken: handig stappenplan >
Geef je tuin een robuuste uitstraling >
De tuin anders inrichten: Een tuinontwerp kan uitkomst bieden >
Zo creëer je schaduw in de tuin >
Maak je huis en tuin zomerproof >
De veranda gezellig inrichten: 6 style tips >
Je balkon gezellig aankleden: 5 tips >
Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan! >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
5 tips bij de aankoop van ‘goedkope’ terrastegels >
Riet in het interieur: voorbeelden en inspiratie >

Terug naar overzicht >>