arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Een vijver waar ook je vissen blij van worden
Een vijver waar ook je vissen blij van worden

Een vijver waar ook je vissen blij van worden

Heb jij een ruime tuin en ben jij een echte vissen liefhebber? Twijfel dan niet om een vijver aan te schaffen. Het geeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en je tuin lijkt hierdoor nog groter. Helaas is het geen simpele klus om een vijver aan te leggen. Dit vergt wel wat tijd en geld. Daarnaast is het goed om rekening te houden met formaat en materialen. Zorg daarbij dat je de vijver goed onderhoud en dat je kijkt welke vissen hier het beste bij passen. Zo ben jij gegarandeerd van een waar pareltje in je tuin!

Essentiële onderdelen voor een vijver

Je hebt veel benodigdheden nodig voor het aanleggen van een vijver. Uiteraard heb je een vijverpomp nodig. Een vijverpomp is essentieel, aangezien deze zorgt voor de gezondheid van de vijver. De pomp zorgt namelijk voor watercirculatie, wat de gezondheid stimuleert. Het water kan ook belangrijke gassen als zuurstof en koolstofdioxide opnemen door voldoende circulatie. Het is afhankelijk van de visdichtheid en de hoeveelheid zon welke pomp jij nodig hebt. Vijverpompen zijn er in verschillende varianten, namelijk: 

  • Fonteinpomp;
  • Vijver filter;
  • Vijverbeluchter;
  • Skimmer.

 Naast een vijverpomp heb je nog veel meer nodig voordat jij je vijver kan plaatsen. Maak een lijstje van alle benodigdheden en schaf deze in één keer aan.

Decoreer je vijver

Decoreer je vijver

Uiteraard kun jij je vijver geweldig aankleden. Een vijver zonder planten is maar saai. Het is aan te raden om daarom verschillende waterplanten aan te schaffen. Deze planten zijn ook nog eens goed voor je vijver. Ze zorgen namelijk voor schoon water maar zijn ook gezond voor je vissen. Alle planten geven zuurstof aan je vissen, maar zuurstofplanten doen dit het meeste. Voorbeelden van zuurstofplanten zijn waterpest en glanzend fonteinkruid. Deze planten kun je gemakkelijk in manden plaatsen. Plaats ook een aantal drijfplanten om het geheel een sfeervol plaatje te maken. De welbekende waterlelies zijn ook erg populair. Het maakt niet uit waar je voor gaat, waterplanten zullen hoe dan ook je vijver oppimpen!

Maak nu een begin

Je hebt nu veel informatie ontvangen over het plaatsen van een vijver. Ga nu lekker aan de slag! De vraag is alleen nog: hoe begin je nu? Ga als eerste op zoek naar een vijverbak die jij leuk vindt. Kijk naar de vorm, het formaat en de inhoud. Ga daarna aan de slag met het uitgraven van de vijver. Houd hier rekening met het gewenste formaat en de vijverbak die je hebt aangeschaft. Ga dus niet zomaar aan de slag, maar zorg voor goede voorbereidingen voor je vijver. 


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>