arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Ecodak iets voor jou?

Ecodak iets voor jou?

Toch zijn veel mensen huiverig om een ecodak aan te leggen omdat het bewerkelijk lijkt. Het Mobiroof-systeem van Mobilane biedt uitkomst want het bestaat uit kant en klare sedumcassettes waarmee je binnen een uur je eigen ecodak hebt. Dus…aan de slag en klim het dak op!

Mobiroof is een innovatief systeem van sedumcassettes die je simpelweg op het dak legt. Het systeem is geschikt voor bijna elk plat dak (en daken met een helling tot 10 graden) zonder dat je aanvullende maatregelen hoeft te treffen. Je kunt ze dus direct neerleggen op de bestaande dakbedekking van je garage, tuinhuis of schuur. De cassettes (54 x 54 x 9 cm) zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en klik je eenvoudig aan elkaar. Afhankelijk van de afmeting van je dak bepaal je het aantal. Eventuele ‘restruimtes’ langs de randen werk je ook snel weg: bijvoorbeeld met grind.

De Mobiroof-cassettes zijn begroeid met vier tot zes verschillende soorten sedum. Deze plantenmix zorgt voor mooie kleuren gedurende het hele jaar: van natuurlijk groen in het vroege voorjaar tot een kleurrijk zomers bloementapijt en prachtige herfsttinten in het najaar. De oersterke planten halen voeding en vocht uit de cassettes die gevuld zijn met een speciaal substraat voor de opslag van regenwater. Sedumbeplanting is zeer geschikt want het heeft nauwelijks verzorging nodig en kan ook goed tegen droge periodes. Het onderhoud beperkt zich tot één snoeibeurt in het jaar en een lichte bemesting in het voorjaar.

De Mobiroof-cassettes hebben een afmeting van 54 x 54 x 9 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Mobilane-dealers. Prijs per cassette: € 20,95.
Kijk voor meer informatie op www.mobilane.nl


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >

Terug naar overzicht >>