arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Ecodak iets voor jou?

Ecodak iets voor jou?

Toch zijn veel mensen huiverig om een ecodak aan te leggen omdat het bewerkelijk lijkt. Het Mobiroof-systeem van Mobilane biedt uitkomst want het bestaat uit kant en klare sedumcassettes waarmee je binnen een uur je eigen ecodak hebt. Dus…aan de slag en klim het dak op!

Mobiroof is een innovatief systeem van sedumcassettes die je simpelweg op het dak legt. Het systeem is geschikt voor bijna elk plat dak (en daken met een helling tot 10 graden) zonder dat je aanvullende maatregelen hoeft te treffen. Je kunt ze dus direct neerleggen op de bestaande dakbedekking van je garage, tuinhuis of schuur. De cassettes (54 x 54 x 9 cm) zijn gemaakt van hergebruikte kunststofmaterialen en klik je eenvoudig aan elkaar. Afhankelijk van de afmeting van je dak bepaal je het aantal. Eventuele ‘restruimtes’ langs de randen werk je ook snel weg: bijvoorbeeld met grind.

De Mobiroof-cassettes zijn begroeid met vier tot zes verschillende soorten sedum. Deze plantenmix zorgt voor mooie kleuren gedurende het hele jaar: van natuurlijk groen in het vroege voorjaar tot een kleurrijk zomers bloementapijt en prachtige herfsttinten in het najaar. De oersterke planten halen voeding en vocht uit de cassettes die gevuld zijn met een speciaal substraat voor de opslag van regenwater. Sedumbeplanting is zeer geschikt want het heeft nauwelijks verzorging nodig en kan ook goed tegen droge periodes. Het onderhoud beperkt zich tot één snoeibeurt in het jaar en een lichte bemesting in het voorjaar.

De Mobiroof-cassettes hebben een afmeting van 54 x 54 x 9 en zijn exclusief verkrijgbaar bij Mobilane-dealers. Prijs per cassette: € 20,95.
Kijk voor meer informatie op www.mobilane.nl


Reageer

Lees ook:

Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Weinig budget? Zo richt je je tuin in! >
Een kleine tuin inrichten: tips en tricks >

Terug naar overzicht >>