arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Duurzaam het regenwater beheren
Duurzaam het regenwater beheren

Duurzaam het regenwater beheren

Dat het klimaat aan het veranderen is, kun je ook in Nederland merken. Zo hebben we bijvoorbeeld steeds vaker te maken met tropische temperaturen in de zomermaanden. Zo’n warme en droge periode wordt meestal afgewisseld door piekregenval. Er valt dan in één keer meer regenwater dan de natuur op dat moment nodig heeft. Om dit regenwater niet te verspillen en het riool te ontlasten is duurzaam regenwaterbeheer noodzakelijk.

Regenwater opvangen in de grond

Door de klimaatverandering wisselen droge periodes en piekregenval elkaar in Nederland af. Na droogte heeft de natuur vanzelfsprekend water nodig. Een regenbui is dan voor de natuur ook goed. Echter, bij piekregenval valt er, zoals de terminologie al doet vermoeden, in een keer veel regen. Er is sprake van een piek in de neerslag. Het overtallige regenwater komt vervolgens in de riolering terecht. Hierdoor raakt de riolering overbelast. En daarnaast wordt een hoop regenwater onnodig verspild. Want het regenwater kan op een later moment wel weer nodig zijn in de natuur. Dit moet en kan gelukkig anders. Je kunt namelijk middels een speciaal infiltratiesysteem regenwater opvangen in de grond. Dit wordt ook wel duurzaam regenwaterbeheer genoemd.

Infiltratie en buffering van het regenwater

Infiltratie en buffering van het regenwater

Een systeem in de grond dat regenwater opvangt, klinkt heel mooi. En dat is het ook! Het is namelijk een hele duurzame optie. Wanneer er sprake is van piekregenval wordt het regenwater in speciale infiltratiekratten opgevangen. Wanneer de grond verzadigd is wordt het regenwater tijdelijk opgeslagen. Kan de grond wel weer wat water gebruiken? Dan zal dit systeem automatisch weer water aan de grond afgeven. Middels dit duurzame systeem wordt de riolering aanzienlijk ontlast. En daarnaast wordt de verspilling van regenwater tegengegaan. Al het regenwater wordt namelijk effectief gebruikt op de plek waar het nodig is. Wil jij ook op een duurzame manier het regenwater opvangen en gebruiken? Investeer dan in een infiltratiekrat.

Welk type krat heb je nodig?

Als je wilt investeren in duurzaam regenwaterbeheer heb je een infiltratiekrat nodig. Maar voor welk type infiltratiekrat moet je kiezen? Er zijn namelijk verschillende kratten verkrijgbaar die elk in een andere situatie goed toepasbaar zijn. Gaat het om de plaatsing van een infiltratiekrat rondom een woning? Dan is de Rainbox 3S een goede keuze. Deze infiltratiekrat is speciaal bedoeld voor plekken waar een lage verkeersbelasting is. Wil je investeren in een infiltratiekrat voor een plek waar sprake is van een hoge verkeersbelasting? Zoals bijvoorbeeld een parkeerterrein of een industrieterrein? Dan kun je het beste kiezen voor de Rainbox Cube. Er is dus voor iedere situatie een passende infiltratiekrat voor duurzaam regenbeheer verkrijgbaar.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>