arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin
Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin

Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin

Wie wil er geen vakantiegevoel krijgen van zijn eigen achtertuin? Zo kun je het hele jaar door genieten van rust en een denkbeeldig zonnetje. Zelfs tijdens de koude maanden! Geef jouw achtertuin een tropische twist met behulp van dit artikel. De onderstaande items en elementen mogen niet ontbreken.

Grote tropische planten

Een tropische tuin is uiteraard niet compleet zonder de juiste planten. Hoe groter, hoe beter! Let wel op: niet alle tropische en exotische planten kunnen overleven in een Nederlands klimaat. Kijk daarom goed welke plantensoorten met een tropisch uiterlijk winterhard zijn. Een paar mooie opties zijn: varens, pampasgras, een palmlelie en de Musa Basjoo bananenboom. Heeft jouw tuin erg veel schaduw? Of wil je geen risico lopen dat de planten een harde winter niet overleven? Dan kun je ook gebruik maken van kunstplanten. Een kunstplant van hoge kwaliteit is nauwelijks te onderscheiden van echt groen. Zet de nep planten in een stevige pot en vul het eventueel met aarde voor een levensechte look. Neppe hangplanten zijn erg leuk voor onder een overkapping.

Speels tuinpad

Speels tuinpad

Voeg minimaal één tuinpad toe met een speelse en organische look. Maak hiervoor gebruik van stapstenen. Als de rest van jouw tuin vrij modern is, kun je kiezen voor rechthoekige tegels. Anders zijn stapstenen met een organische vorm juist een sfeervolle toevoeging. Vul de ruimte tussen de stenen op met kiezelsteentjes of bodembedekkers.

Houten of bamboe schutting

Natuurlijke materialen brengen een warme sfeer in de tuin. Daarom zijn houten schuttingen en bamboe matten perfect voor een tropisch resultaat. De natuurlijke beige, bruine of gele tint sluit het beste aan op de stijl. Als je het geheel liever een stoere twist wil geven, kun je een houten schutting (deels) zwart verven.

Tuinmeubelen met natuurlijke look

Tuinmeubelen met natuurlijke look

Zorg ervoor dat ook de tuinmeubelen een natuurlijke uitstraling hebben. Een houten loungeset is hier een goed voorbeeld van. Vergeet niet dat echt hout onderhoud nodig heeft om het lang in topconditie te houden. Zoek je liever een onderhoudsvriendelijk alternatief? Kijk dan eens naar tuinmeubelen en loungesets van wicker vlechtwerk. Bij deze stijl is het mooi als de tuinkussens een neutrale kleur hebben.

Hangmat of hangstoel

Als er nog voldoende plek is in de tuin, kun je tot slot een hangmat of hangstoel aanschaffen. Dit oogt niet alleen heel tropisch, maar zorgt ook voor een ontspannen vakantiegevoel als je er gebruik van maakt. Zie je jezelf al zitten met een cocktail of een boekje in de hand?


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin klaar voor de steeds warmere Nederlandse zomers >
Groenblijvende bomen voor in een kleine tuin >
Renoveer de tuin en plaats een overkapping aan huis >
3x de beste ideeën voor in de tuin >
Zwembad in de tuin plaatsen: 5 tips >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Waarom heb je een vloerkleed nodig op je terras? >
Besparen op de aanleg van je tuin: zo doe je dat >
Wat je moet weten bij de aanschaf van een overkapping >
Inspiratie voor je tuin nodig? Hier zijn 3 tips >
Plaats snel een goede schutting >
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >

Terug naar overzicht >>