arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin
Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin

Dit mag niet ontbreken in een tropische tuin

Wie wil er geen vakantiegevoel krijgen van zijn eigen achtertuin? Zo kun je het hele jaar door genieten van rust en een denkbeeldig zonnetje. Zelfs tijdens de koude maanden! Geef jouw achtertuin een tropische twist met behulp van dit artikel. De onderstaande items en elementen mogen niet ontbreken.

Grote tropische planten

Een tropische tuin is uiteraard niet compleet zonder de juiste planten. Hoe groter, hoe beter! Let wel op: niet alle tropische en exotische planten kunnen overleven in een Nederlands klimaat. Kijk daarom goed welke plantensoorten met een tropisch uiterlijk winterhard zijn. Een paar mooie opties zijn: varens, pampasgras, een palmlelie en de Musa Basjoo bananenboom. Heeft jouw tuin erg veel schaduw? Of wil je geen risico lopen dat de planten een harde winter niet overleven? Dan kun je ook gebruik maken van kunstplanten. Een kunstplant van hoge kwaliteit is nauwelijks te onderscheiden van echt groen. Zet de nep planten in een stevige pot en vul het eventueel met aarde voor een levensechte look. Neppe hangplanten zijn erg leuk voor onder een overkapping.

Speels tuinpad

Speels tuinpad

Voeg minimaal één tuinpad toe met een speelse en organische look. Maak hiervoor gebruik van stapstenen. Als de rest van jouw tuin vrij modern is, kun je kiezen voor rechthoekige tegels. Anders zijn stapstenen met een organische vorm juist een sfeervolle toevoeging. Vul de ruimte tussen de stenen op met kiezelsteentjes of bodembedekkers.

Houten of bamboe schutting

Natuurlijke materialen brengen een warme sfeer in de tuin. Daarom zijn houten schuttingen en bamboe matten perfect voor een tropisch resultaat. De natuurlijke beige, bruine of gele tint sluit het beste aan op de stijl. Als je het geheel liever een stoere twist wil geven, kun je een houten schutting (deels) zwart verven.

Tuinmeubelen met natuurlijke look

Tuinmeubelen met natuurlijke look

Zorg ervoor dat ook de tuinmeubelen een natuurlijke uitstraling hebben. Een houten loungeset is hier een goed voorbeeld van. Vergeet niet dat echt hout onderhoud nodig heeft om het lang in topconditie te houden. Zoek je liever een onderhoudsvriendelijk alternatief? Kijk dan eens naar tuinmeubelen en loungesets van wicker vlechtwerk. Bij deze stijl is het mooi als de tuinkussens een neutrale kleur hebben.

Hangmat of hangstoel

Als er nog voldoende plek is in de tuin, kun je tot slot een hangmat of hangstoel aanschaffen. Dit oogt niet alleen heel tropisch, maar zorgt ook voor een ontspannen vakantiegevoel als je er gebruik van maakt. Zie je jezelf al zitten met een cocktail of een boekje in de hand?


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>