arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin
De lekkerste kersen haal je uit... je eigen tuin

De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin

Heerlijk zijn ze, kersen. Wanneer het weer juni/juli is dan staat iedereen in de rij om de eerste kersen te kunnen bemachtigen. Maar hoe leuk is het als je voor de kersen niet meer naar de super(markt) of kweker hoeft te gaan, maar dat je de kersen in je eigen boom kunt plukken. Sommige mensen denken dat dit niet kan vanwege het Nederlandse klimaat, maar kersen groeien in Nederland zeer goed. In dit artikel vertellen we je welke kersenbomen de lekkerste kersen hebben en waar je op moet letten bij het kopen van de kersenbomen.

De lekkerste kersenbomen

De lekkerste kersenbomen

In totaal zijn er wel meer dan 20 verschillende kersensoorten. Misschien had je dat niet verwacht, want in de winkel liggen er vaak maar 2. Geen zorgen, in dit artikel beschrijven we de 3 lekkerste soorten en waar jij op moet letten bij het kopen van een kersenboom. Één ding is zeker, bij Betuwe Bomen koop je de beste kersenbomen.

1. De Prunus Kordia

Dit is de bekendste kers in Nederland en ook de favoriet van de meeste Nederlanders. Dat is goed te verklaren, want de Kordia is de meest zoete kers die er is. Heerlijk op een taart ook of bij andere lekkernijen. Belangrijk om te weten is dat deze kersenboom graag in de halfschaduw staat en het liefst op de klei groeit. Je kunt de kers herkennen aan zijn donkerrode kleur.

2. De prunus Karina

Deze kers is nog een stukje donkerder dan de Kordia, is iets kleiner van formaat en ook iets minder zoet. Als je dus gewoon lekkere snoepkersjes wilt, dan is dit echt de kers om te kiezen. Het zijn net M&M’s, maar dan gezonder. Deze kersenboom kan overigens zichzelf bestuiven, wat betekent dat je slechts 1 kersenboom nodig heeft om kersen te krijgen. Handig toch?

3. De Prunus Varikse Zwarte

Deze Prunus heb je misschien nog niet in de winkel zien liggen. Toch is deze zeker het proberen waard. De kleur is ontzettend mooi rood van deze kers en ze zijn ook relatief klein. Ze zijn iets later rijp dan de gemiddelde kers en deze kers houdt meer van de zon dan andere kersen.

Niet vergeten, aanplantgrond

Woon je ergens waar ‘’klei’’ niet het grondsoort is? (Dit is vaak het geval) Koop dan een zak aanplantgrond erbij en giet het in de grond, voordat je een kersenboom plant. Hierdoor heb je veel meer kans op meerdere en lekkerdere kersen.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>