arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment
De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment

De belangrijkste tuinhuis trends van dit moment

Wil je een tuinhuis laten bouwen maar weet je nog niet helemaal in welke stijl? Op dit moment zijn er een paar duidelijke trends in tuinhuizenland. Kies je juist voor sierranden en reliëf, of ga je voor een moderne look? En wat zou je nog meer met je tuinhuis kunnen doen, dan alleen als opslagplek gebruiken?

Moderne tuinhuizen

Sierranden en reliëf zijn uit de mode. De trend ‘modern’ is het nu helemaal. Met een moderne uitstraling bedoelen we bij een tuinhuis dat wordt gekozen voor strakke lijnen, hoeken en glazen elementen. Het komt samen met een andere trend: het multifunctionele tuinhuis.

Tegenwoordig mag een tuinhuis echt gezien worden. Het is geen extra toevoeging aan je tuin meer, maar een onderdeel van het huis als geheel. Bij een modern tuinhuis hoort ook een mooie overkapping of veranda.

Ook qua techniek gaat het tuinhuis erop vooruit. Steeds vaker worden smarthome-applicaties toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van het licht of de temperatuur via de smartphone. En wat te denken van de opslag van stofzuigerrobots of maairobots?

Volop in de natuur

Volop in de natuur

De natuurlijke stijl mag weer terugkomen. Waar we vroeger veel tuinhuizen van bijzondere materialen zagen, is het credo ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ weer terug op de markt voor tuinhuizen. Houten tuinhuizen zijn op dit moment heel geliefd. Vooral de vraag naar tuinhuizen van larikshout en douglashout neemt toe. Die trend ziet Moduhout, een leverancier van hout.

Larikshout en douglas hout zijn harshoudende houtsoorten van naaldbomen. Ze zijn minder gevoelig voor schermen en geven je tuinhuis een natuurlijke, luxe tuinhuis. Zeg nu eerlijk: het is toch mooier dan de kille look van kunststof?

Het multifunctionele tuinhuis

De tijd dat je een tuinhuis had om je fietsen en gereedschap in op te slaan, is voorbij. Tegenwoordig zien veel mensen dat een tuinhuis multifunctioneel gebruikt kan worden. Sommige mensen gebruiken het zelfs als verlengstuk van de woning. Het tuinkantoor is bijvoorbeeld helemaal in: een comfortabel kantoor in je tuinhuis. Ideaal voor thuiswerken, als je wat extra rust zoekt.

Je kunt het tuinhuis ook gebruiken als hobbykamer of speelkamer voor de kinderen. Met een tuinhuisje heb je wat extra ruimte achter de hand. Mooi aankleden, isoleren en verwarming erin, en het is genieten in het tuinhuis.


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin? >
Wil jij ook een eigen zwembad in je tuin? >
Hydrokorrels, de basis voor plant en bloem verzorging >
Een goed ontworpen tuin kan een verlengstuk zijn van de leefruimte binnenshuis >

Terug naar overzicht >>