arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 5 tips die van pas komen bij een veranda bouwen
5 tips die van pas komen bij een veranda bouwen

5 tips die van pas komen bij een veranda bouwen

Geniet je minder vaak van jouw tuin dan je lief is? Dan kun je overwegen een veranda te bouwen. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om van jouw tuin te genieten. Helaas weten veel mensen niet hoe zij een veranda bouwen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 tips op een rijtje die van pas komen bij een veranda bouwen.

1. Zoek uit of je een vergunning nodig hebt

Als je enthousiast bent over een veranda, wil je mogelijk direct van start gaan. Doe dit niet voordat je hebt uitgezocht of er een vergunning nodig is. Wordt de veranda maximaal 40 vierkante meter groot, niet hoger dan 4 meter en verandert het bouwwerk de functie van de woning niet? Dan heb je vaak geen vergunning nodig. Toch is het verstandig om hier onderzoek naar te doen. Zodoende voorkom je dat je later voor verrassingen komt te staan.

2. Bepaal welk materiaal het meest geschikt is

Voordat je kunt beginnen moet je eerst bepalen van welk materiaal je de veranda wilt maken. Veel veranda’s worden gemaakt van hout. Door dit materiaal krijgt jouw veranda een natuurlijke uitstraling. Nadeel van hout is dat je het moet onderhouden. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor een onderhoudsvriendelijk materiaal, zoals ijzer, aluminium of pvc. Onderhoud is niet of nauwelijks nodig als je voor één van deze materialen kiest.

Bepaal welk materiaal het meest geschikt is

3. Denk goed na over het glas

Wil je ook bij slecht weer kunnen genieten van jouw veranda? Dan wil je hem mogelijk dichtbouwen. Dit kun je ook met hout, ijzer, aluminium of pvc doen, maar jouw veranda wordt hier wel behoorlijk donker door. Daarom gebruiken veel mensen glas voor het dak en de zijkanten van hun veranda. We zien bijvoorbeeld steeds vaker een houten veranda met glazen schuifdeur terug. Op mooie dagen schuif je de deuren open en bij slecht weer laat je ze lekker dichtzitten.

4. Isoleer jouw veranda

Wie dag in dag uit wil genieten van een veranda, doet er goed aan deze te isoleren. Je plukt hier niet alleen in de winter de vruchten van, maar ook in de zomer. Door jouw veranda te isoleren wordt het minder warm onder een veranda. De isolatie zorgt er in de winter juist voor dat warme lucht blijft hangen.

5. Besteed het bouwen uit

Heb je twee linkerhanden? Besteed het plaatsen van de veranda dan uit. Hierdoor weet je zeker dat je straks veilig onder het bouwwerk kunt zitten. Als je wel relatief handig bent maar geen ervaring hebt met een glazen schuifwand plaatsen, kun je hier een specialist voor inschakelen. De deuren worden zodoende op de juiste manier geplaatst, waardoor je zeker weet dat ze naar behoren werken.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >

Terug naar overzicht >>