arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 5 populaire hagen voor extra stijl bij je woning
5 populaire hagen voor extra stijl bij je woning

5 populaire hagen voor extra stijl bij je woning

Wil jij een haag rondom je tuin of woning creëren? Een haag kan er ontzettend goed uitzien! Houd er wel rekening mee dat niet iedere haag van hetzelfde soort planten gemaakt is. Wil je een haag maken, dan is het dus een goed idee om je in de verschillende haagplanten te verdiepen. Op die manier weet je zeker dat jouw haag uiteindelijk ook de gewenste uitstraling krijgt. Ga bijvoorbeeld goed na of je een bladhoudende of bladverliezende haag wilt. Hieronder noemen we 5 populaire haagplanten die je kunt gebruiken voor jouw haag!

1. De liguster

Om te beginnen is de liguster een uitstekende plant om een haag mee te creëren. De liguster is een mooie groene haagplant die ook nog eens ontzettend snel groeit. Wil je dat jouw haagplanten al snel een mooie haag vormen? Dan is de liguster dus een uitstekende keuze. Als het erg koud wordt, dan zal de liguster zijn bladeren verliezen. In een minder strenge winter, zal de liguster zijn bladeren behouden. Overigens groeien de bladeren in het voorjaar ook snel weer terug.

De liguster

2. De laurier

De laurier is nog een voorbeeld van een plantensoort dat gebruikt kan worden om een mooie haag mee te creëren. Deze haag is eigenlijk ook een kerselaar, maar de kersen die aan de haag groeien zijn giftig. De laurier is ook wintergroen, waardoor je het hele jaar door van de uitstraling van de haag kunt genieten. Er zijn tal van verschillende soorten laurier. De meeste van deze soorten hebben ook een bloeifase.

3. De vlinderstruik

Wil je een haag die erg mooi bloeit? Dan is de vlinderstruik ideaal voor jou! De vlinderstruik dankt zijn naam aan het feit dat de bloeiende plant veel insecten aantrekt. Zo ontstaat er ook echt leven in de tuin. Er zijn echter ook mensen die dit juist vervelend vinden. Vind jij het fantastisch om vlinders in je tuin te kunnen spotten? Dan is de vlinderstruik ideaal om een wat meer informele haag mee te creëren.

4. Levensboom

De levensboom of Thuja is een plant die zeer goed gedijt in Nederland. Deze haagplant heeft weinig onderhoud nodig en is erg winterhard. Bovendien is de levensboom ook een snelle groeier, waardoor je al snel een indrukwekkende haag hebt. De levensboom heeft een wat grovere uitstraling dan bijvoorbeeld een coniferenhaag.

5. De beukenhaag

Ook beuken kunnen gebruikt worden om een haag mee te creëren. Het voordeel van een beukenhaag is dat deze in de herfst ontzettend mooie kleuren krijgt. Wanneer de herfst echt jouw seizoen is, dan is het dus geen slecht idee om een beukenhaag te plaatsen.


Reageer

Lees ook:

Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
De echte vakantietuin >
Zo houd jij je zwembad schoon >
Waarom je een veranda zou moeten kopen >
Een vijver waar ook je vissen blij van worden >
Zo kun je optimaal gebruikmaken van je tuinhuis >
De lekkerste kersen haal je uit… je eigen tuin >
Jacuzzi plaatsen in de tuin: houd hier rekening mee >
Tips als je last hebt van ongedierte in je tuin >
Welke soorten hagen zijn goed bestand tegen sneeuw en vorst? >
Met deze tuinmeubelen heb jij een unieke zitplek >

Terug naar overzicht >>