arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 5 leuke budget ideeën voor de tuin

5 leuke budget ideeën voor de tuin

Vind jij het tijd om de tuin eens op te knappen? Dan ontdek je al snel dat veel dingen behoorlijk duur zijn. Heb je een beperkt budget, dan is het lastig om leuke items te vinden voor de tuin. Toch kun je meer bereiken dan je denkt! Dit zijn 5 leuke budget ideeën om de tuin weer lekker op te knappen.

1. Koop uitgebloeide planten

Uitgebloeide planten zijn niet zo mooi meer. Maar dat heeft een flink voordeel! Ze zijn namelijk veel goedkoper te krijgen dan planten die nog vol in bloei staan. Bij het tuincentrum vind je vaak een afdeling met planten die je goedkoop kunt krijgen. Als je de planten nu in de tuin zet, is het misschien niet enorm vrolijk. Maar kijk volgend jaar maar eens: je hebt een tuin vol prachtige bloeiers!

Uitgebloeide planten

2. Bekleed lelijke delen met kunstgras

Vind je de oude schutting echt niet mooi meer? Of heb je een border waar je liever geen onderhoud meer aan hebt? Dan is kunstgras de oplossing. Kunstgras kun je heel goedkoop aanschaffen en je kunt er echt alle kanten mee op. Zo dient het niet alleen heel mooi om lelijke delen weg te werken, maar ook als decoratie. Een groene schutting is bijvoorbeeld helemaal hip. je kunt goedkoop kunstgras kopen bij kunstgras-grastapijt.nl.

3. Werk met bloembakken en grind

Hou je niet zo van onkruid schoffelen? Werk dan eens met een laag grind in de borders. Uiteraard leg je er goed onkruiddoek onder. Vervolgens zet je op het grind een of meer bloembakken. Dat kunnen kant-en-klare bloembakken zijn maar je kunt ook items gebruiken die je al hebt. Bijvoorbeeld een oud kistje of een oude emmer kan heel goed dienst doen als plantenbak. Koop er een (uitgebloeide) plant voor en in no time heb je een prachtige moderne look voor weinig geld.

Bloempotten op grind

4. Maak zelf je vuurplaats / buitenkeuken / barbecue

Misschien denk jij dat een vuurplaats, buitenkeuken of barbecue heel duur moet zijn. Maar dat is helemaal niet zo! Je kunt ze gewoon zelf maken. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een vuurplaats metselen van bakstenen. Ook een buitenkeuken kun je maken van bakstenen, die je eventueel nog netjes stuukt voor een strakke look. En ook een barbecue kun je vrij eenvoudig zelf maken, tenzij je voor een elektrische barbecue gaat. Zo heb je een prachtige karakteristieke vuurplaats voor heel erg weinig geld. Je hoeft alleen nog een rooster te maken en klaar ben je.

5. Goedkope tuinmeubels

Tuinmeubels kunnen behoorlijk prijzig zijn. Zeker als je een mooi loungeset zoekt. Toch hoeft het niet perse een rib uit je lijf te zijn. Denk eens aan deze opties:

  • Check de uitverkoop
  • Kijk eens bij de winkel of er een showmodel of licht beschadigd model is waar je veel korting op kunt krijgen
  • Maak zelf je tuinmeubels van goedkoop steigerhout of pallets (lees deze handige klustips)
  • Denk creatief: je kunt ook meubels maken van beton of stenen, wat veel goedkoper is

Zelfgemaakte tuinmeubels

Je kunt de tuin heel goed opknappen met een beperkt budget. Wil jij een nieuwe border, een mooiere schutting of een andere mooie afwerking? Je kunt vrijwel altijd een goede budget oplossing vinden. Hopelijk heb je met deze 5 tips genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan in de tuin!


Reageer

Lees ook:

Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin! >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >

Terug naar overzicht >>