arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » 4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin
4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin

4x de meest gemaakte fouten bij het inrichten van je tuin

Het is hartje winter en inmiddels bijna elke dag ijskoud buiten. Het verlangen naar de warme dagen waarop we elk vrij moment buiten in de tuin of op het terras kunnen doorbrengen is nooit groter geweest. Ook al is het nog niet zo ver, eén ding is zeker: die warme dagen komen eraan. Dus waarom zou je je niet alvast voorbereiden door je tuin opnieuw in te richten? Lees hieronder welke 4 fouten je wilt ontwijken tijdens het inrichten van je tuin.

1. Het blind uitbesteden van je tuin

Tegenwoordig kun je het ontwerpen en bouwen van je tuin heel makkelijk uitbesteden. Zo zijn er gespecialiseerde partijen die dit voor je doen, maar ook via Marktplaats kun je een goedkope hovenier vinden. Ook al is dit erg makkelijk, de valkuil is dat je niet eerst nadenkt over hoe je de tuin zal gaan gebruiken. Wil jij het liefst veel uren chillen in de zon, of juist actief aan de slag met een moestuin? Zet dit eerst op een rijtje zodat je ontwerper gericht aan de slag gaat.

2. Bomen of een vijver

Bomen of een vijver

Zowel bomen als vijvers staan bekend als slechte lange-termijn investeringen. Bomen groeien vaak een stuk sneller dan je denkt. Binnen een paar jaar kan je uitzicht al verdwijnen en de kosten voor het verwijderen van een boom wordt naarmate die groeit alleen maar duurder. Daarnaast zijn vijvers niet alleen duur om te plaatsen, maar ook om te onderhouden. Helemaal exotische vissen, die vaak door reigers worden gegrepen, zijn erg prijzig.

3. Te veel planten

Ken je de 80/20 regel? Dit houdt in dat idealiter 80% van je planten zogenaamde bases beplanting is wat vaak jaren leeft zonder veel onderhoud, en maar 20% eenjarige planten of bloemen zijn. Door deze regel te hanteren zorg je dat je tuin niet te veel onderhoud nodig heeft en dat je niet jaarlijks veel geld kwijt bent aan nieuwe planten.

4. Te weinig ruimte voor opslag

Veel tuinliefhebbers houden van veel open ruimte in hun tuin, samen met veel planten en plek om te zitten. Als resultaat zijn veel tuinen fijn ingericht om in te leven, maar niet om dingen zoals fietsen, potten en materialen in op te slaan. Zonde! Zorg ervoor dat je in je tuin genoeg ruimte hebt voor opslag en idealiter met een stopcontact, zodat je bijvoorbeeld ook je elektrische fiets kunt opladen.

Nu weet je exact wat je wilt ontwijken bij het inrichten van je tuin. Laat de zomer maar komen!


Reageer

Lees ook:

Duurzaam het regenwater beheren >
Een strakke én warme tuin met kunstgras >
4 tips voor een tuin waar je het hele jaar van geniet >
5x dingen die jouw tuin ongetwijfeld gezelliger maken >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Moestuin beginnen? Dit zijn de 5 belangrijkste tips en tricks! >
Wel of geen carport nemen? Alle 6 voordelen van een carport op een rijtje! >
Zo houd je de tuin volledig corona veilig voor de buren >
Gazon onderhouden: lees deze tips >
4 redenen om te kiezen voor een overkapping in de tuin >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Dit zijn de 6 voordelen van een pergola in de tuin >
Nieuw terras aanleggen? Check deze 3 soorten tuintegels >
Een vlonder in je tuin plaatsen >
Gekleurd tuinhout op maat >

Terug naar overzicht >>