Home > Nieuws > Wit, witter, witst
 

Wit, witter, witst

Witte inrichtingen zijn populair. Van witte muren tot witte meubels. Wit hoeft echt geen steriele of saaie kleur te zijn als je wit maar op de juiste manier gebruikt. Met een witte inrichting kun je namelijk echt een warme sfeer creëren.

Wit is niet zomaar wit. Er zijn veel verschillende tinten wit verkrijgbaar. Voor een warme sfeer in huis is een warme wittint van belang. Warm wit heeft een gele of rode ondertoon. Koel wit heeft een grijze of blauwe ondertoon. Uiteraard is het wel heel mooi om een afwisseling te maken tussen deze tinten voor een speels effect.

Combineer met materialen

Door middel van afwisseling in materiaalgebruik kun je het gebrek aan variatie in kleur compenseren. Combineer bijvoorbeeld natuurlijke materialen als hout en wol, dus een houten kast naast een wit wollen tapijt. Met zachte materialen krijgt je interieur tevens een warme uitstraling. Met kussens, plaids en kleedjes reken je dus heel gemakkelijk met die kille ruimte af.

Creëer contrasten

Verschillende vormen zorgen er voor dat het wit een stuk minder ‘strak’ wordt. Een strakke eettafel staat bijvoorbeeld prachtig in combinatie met ronde fauteuils. Creëer contrasten en durf te combineren, op deze manier heb je een prachtig wit interieur die warmte en gezelligheid uitstraalt. Succes!

Kijk voor meer inspiratie voor een wit interieur op ons Pinterest kanaal: http://bit.ly/Tirt0h

wit interieur
 
 
 
wit interieur 7
 
 
 
wit interieur 6
 
 
 
wit interieur 4
 
 
 
wit interieur 3
 
 
 
wit interieur 2
 
 
 
Reageer