arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast?

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast?

Vrijwel iedereen heeft een garderobekast. De kast wordt gebruikt om de kleding netjes neer te leggen en op te hangen. Misschien heb je een luxe inloopkast, maar de meeste mensen hebben een losse kledingkast. De kast zal af en toe vervangen moeten worden, als hij versleten is of als je een andere stijl in je slaapkamer wilt. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast?

1. Hoogte, breedte en diepte

Natuurlijk let je op de maat van de garderobekast. Deze maten kunnen flink afwijken. Een hoge kledingkast is meestal ongeveer 220 cm hoog, maar het kan ook hoger of lager. Wil je een inbouwkast, dan heeft deze meestal de hoogte tot het plafond. De breedte van de kast varieert nog veel sterker en is vooral afhankelijk van je wensen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een kast van 80 cm breed, maar er zijn ook garderobekasten van 250 cm breed of nog meer. De diepte van de kledingkast is wel redelijk standaard: die is 50-60 cm diep. Dan kun je een kleerhanger overdwars in de kast hangen.

2. Wat ga je neerleggen en ophangen?

Om de juiste maat te bepalen, moet je weten wat je wilt neerleggen en ophangen. Heb je bijvoorbeeld veel jurkjes, tunieken en andere lange kleding, dan wil je meer hangruimte. Heb je meer broeken, shirts en andere spullen die je wilt opvouwen, dan is legruimte handiger. Natuurlijk maakt het ook uit of je de kast in je eentje gebruikt, of dat je hem deelt met iemand anders. Hier vind je een lijst welke kleding je het beste kunt ophangen of vouwen.

3. Wil je laden in de kast?

Laden kunnen heel praktisch zijn, met name wanneer je veel losse spulletjes hebt. Ondergoed, lingerie, sokken en dergelijke kleine items kunnen mooi in een lade. Toch hoeft een garderobekast niet perse laden te hebben. Wil je bijvoorbeeld een kast met schuifdeuren, dan zijn laden meer uitzondering dan regel. Het hangt dus af van je eigen voorkeuren en van het type kast dat je zoekt of je wel of geen laden kiest.

4. Schuifdeuren, openslaande deuren of geen deuren

Bij een garderobekast heb je de keus welke deuren je wilt. Schuifdeuren is de meest luxe variant. Dit kost ook veel minder ruimte voor de kast, wat best praktisch is. Je kunt echter ook gaan voor een wat eenvoudiger model garderobekast met gewone openslaande deuren. Als laatste zijn er garderobekasten die (deels) open zijn. Dan kan ook een mooie keus zijn, maar is niet altijd praktisch. Het uiterlijk van de kast is vooral belangrijk voor de woonstijl en uitstraling van je slaapkamer. Houd daar dus rekening mee bij het kiezen van een kast.

5. De kleur en uitvoering

Pas als laatste kijk je naar de kleur en uitvoering van de kast. Over het algemeen merk je wel dat iets duurdere kasten ook van betere kwaliteit zijn. Je kunt kiezen voor een gefineerde kast of een massief houten kast. Bijvoorbeeld een steigerhouten kast heeft een ruw en massief uiterlijk, wat heel mooi kan zijn. Maar je kunt ook gaan voor een strakke gladde kast, wat weer beter past in een moderne slaapkamer. De kleur van de kast kan ook sterk variëren: van een eenvoudige witte kast tot een mooie bicolor kast in twee kleuren. Of je gaat voor een houtlook of juist voor een felgekleurde kledingkast.

Het uitzoeken van een nieuwe garderobekast is een heel proces. Je begint bij het uitzoeken welk formaat kast geschikt is voor jouw situatie. Daarna kijk je naar de stijl, de afwerking en de kleur van de kast. Zo vind je altijd een garderobekast die past bij jouw wensen. Ben je je slaapkamer opnieuw aan het inrichten? Lees dan ook waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuw bed.


Reageer

Lees ook:

Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Optimaal gebruikmaken van je kleine slaapkamer >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Raambekleding in de slaapkamer: 5 mooie opties >
Een slaapkamer om in te dromen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Slaap jij wel goed? >
Kwalitatief beddengoed kopen: waar moet je rekening mee houden? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >

Terug naar overzicht >>