arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan!

Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan!

Er zijn volop redenen om rond te reizen. Om nieuwe landen en culturen te ontdekken, om te genieten van zon, zee en strand, of om familie in het buitenland te bezoeken. Wat jouw reden om van huis te gaan ook mag zijn, je kunt de woning niet in de koffer meenemen. Je kunt ook niet een grote muur rondom jouw mooie huis zetten. Het is wel mogelijk om veiligheidsmaatregelen te nemen zodat jouw woning ook bij afwezigheid beschermd is. Bijvoorbeeld met gekeurde veiligheidssloten, een alarmsysteem of een beveiligingscamera in de tuin. Zo kun je vanaf de andere kant van de wereld jouw achtertuin in de gaten houden. Op deze pagina bekijken we hoe een outdoor IP camera werkt, en we leggen uit hoe de afkorting IP voor camera’s twee heel verschillende betekenissen heeft.

Hoe kun je met een beveiligingscamera jouw tuin in de gaten houden?

Je kunt een beveiligingscamera kopen voor binnen of voor buiten. Bij een camera voor binnen zul je op andere zaken moeten letten dan bij IP camera’s voor outdoor gebruik. Zo ga je binnen heel anders om met privacy dan buiten. Je hebt er misschien geen behoefte aan dat een indoor security camera overdag actief is, alleen wanneer iedereen slaapt. Buiten wil je op ieder moment kunnen bekijken wat er zich afspeelt. Niet alleen voor veiligheid maar ook bij overlast door dieren bijvoorbeeld. Met name voor een outdoor IP camera is er een grote behoefte om het camerabeeld te bekijken wanneer je van huis bent. Maar wat betekent ‘IP’ eigenlijk?

IP staat voor Internet Protocol

Dit is het meest bekende gebruik van de afkorting, Internet Protocol Adres is een uniek nummer dat gekoppeld is aan een apparaat dat met internet is verbonden. Zo kan een apparaat data versturen via internet, overal ter wereld kun je deze data weer ontvangen. Er is een onderscheid te maken tussen IPv4 en IPv6. Omdat het aantal mogelijke getallenreeksen van het 32-bit systeem IPv4 te weinig bleek te zijn om aan de wereldwijde vraag te voldoen, werd het 128-bits IPv6 protocol ontwikkeld. Met deze nummers kun je ieder apparaat dat in verbinding staat met het internet bereiken via een andere computer of mobiel apparaat zoals een smartphone. Dat is dus waar de letters voor staan als je op zoek bent naar een outdoor IP camera. Maar er is nog een term waar je bij gebruik buiten zeker op moet letten…

Je tuin in de gaten houden

IP staat voor International Protection Marking

De IP code staat voor International Protection Marking of Ingress Protection Marking, dit is een classificatie waarin de weerstand tegen verschillende elementen wordt bepaald. Denk aan veiligheidshandschoenen die bestand zijn tegen giftige stoffen, maar misschien niet tegen scherpe voorwerpen of precies andersom. Bestendigheid tegen water is ook een belangrijk meetpunt, zeker voor elektronica die je buiten zult gebruiken. De iPhone X heeft bijvoorbeeld een IP67 classificatie. Je kunt dit toestel tot 30 minuten tot op een diepte van 1.5 meter in het water leggen zonder het apparaat te beschadigen. Binnenshuis is een IP22 of IP2X rating doorgaans de minimale waarde. Het tweede getal is bij een outdoor IP camera met name van belang, omdat het aangeeft wat de bestendigheid tegen water is. 1 staat voor druppels, 2 voor druppels op een hoek, 3 voor spetterend water, 4 voor kletsend water vanuit alle richtingen, vanaf 5 kan het apparaat tegen harde waterstralen. Bij een beveiligingscamera voor gebruik buiten is een IPX4 (of IP44) rating het minimum, IPX5 of hoger is absoluut zeer geschikt voor buitengebruik.

Waarom zou je een beveiligingscamera kopen?

Nu je weet waar je op moet letten bij een beveiligingscamera kopen, wil je uiteraard ook weten waarom je eigenlijk een camera in de tuin nodig hebt. Hier zijn alvast vijf redenen, je kunt er zelf vast nog wel meer bedenken:

  1. Inbrekers afschrikken: Een security camera gecombineerd met een alarm is een zeer effectieve afschrikking voor inbrekers. Daarom zijn er ook alarmsystemen met ingebouwde camera.
  2. Bewijsmateriaal verzamelen: Je kunt opnames maken zodra er een beweging geconstateerd wordt. Afhankelijk van het product dat je koopt kun je dieren uitsluiten van detectie als je alleen mensen in de gaten wilt houden.
  3. Gemoedsrust: Het is fijn om af en toe even te kijken hoe de woning ervoor staat wanneer je afwezig bent. Ook wanneer je familie of vrienden hebt die regelmatig een kijkje komen nemen, gaat er niets boven zelf de tuin eventjes te checken.
  4. Delen met anderen: Laat jouw familie in Australië naar jouw tuintje aan de andere kant van de wereld kijken, live op het scherm! Of laat jaloerse mensen in het buitenland zien dat jouw tuin net zo mooi is als de Keukenhof.
  5. Heimwee: Hoe mooi het ook kan zijn om te reizen over de wereld, soms wil je even een vertrouwd gevoel ervaren. Kijk dan even naar de tuin en waan je weer een moment thuis.

Vergeet dus niet jouw woning te beveiligen voor je van huis gaat, en zorg dat je ook vanaf de andere kant van de wereld jouw tuin in de gaten kunt houden. Hoe staan de tulpen erbij deze zomer?


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >

Terug naar overzicht >>