arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Tips vol inspiratie voor je woonkamer
Inspiratie woonkamer

Tips vol inspiratie voor je woonkamer

Als je gaat verhuizen naar een andere woning of voor het eerst een eigen huisje betrekt, is het stijlvol en gezellig inrichten van het interieur een leuke uitdaging. Ook als je al een tijd niks in de woonkamer hebt veranderd, is het misschien tijd voor een  make-over van je interieur. Doe met de onderstaande tips inspiratie op voor je woning.

Kijk goed om je heen

Wie op zoek is naar een inspirerende woonkamer die dynamiek en warmte uitstraalt, doet er goed aan om eerst om zich heen kijken. Speur het internet af naar leuke woonblogs, doe inspiratie op via bijvoorbeeld Facebook of Pinterest en zorg dat je woonmagazines en interieurbladen doorneemt Verzamel enkele ideeën, werk ze uit, combineer en fantaseer naar hartenlust tot je jouw droom plaatje voor ogen hebt.

Denk eerst aan het comfort

Voordat je je gaat richten op stijlen – zoals industrieel, landelijk, modern of juist klassiek – is het verstandig om na te denken over optimaal comfort. In de woonkamer breng je veel tijd door, dus een aangename leefomgeving is dan van groot belang. Door airco in huis aan te brengen, kun je ook op hete zomerdagen prima binnen doorkomen.

Ongedierte heeft daarnaast veel invloed op je comfort. In voornamelijk oudere huizen nestelen muizen zich regelmatig. Vaak bevinden zij zich in de kruipruimte of tussen de spouwmuren. Erg vervelend als je ze hoort lopen tussen de muren. Muizen bestrijd je al met een korrels of met een goede verdelger.

Zorg voor het juiste meubilair

Maak een indeling van de kamer en bepaal welke meubels je waar wilt plaatsen. Natuurlijk is niet alleen het materiaal belangrijk, zoals houten meubilair voor een landelijke uitstraling of industriële meubels voor een eigentijds perspectief. Nee, ook kleuren zijn van groot belang. Kies je voor hippe felle kleuren, of ga je toch liever voor tijdloze kleuren als wit, grijs of zwart?

Sfeerverlichting en decoraties maken hét verschil

Een woonkamer kan geen echte leefruimte zijn zonder voldoende verlichting op de juiste plekken. Stel een lichtplan op en kies voor led sfeerverlichting. Hiermee breng je qua kleuren en felheid de juiste sfeer aan in verschillende gedeelten van de kamer. Zo is een staande lamp ideaal bij de fauteuil, om zo ontspannend een boek te lezen. Een blauwe led verlichting langs de plafond randen versterkt de moderne uitstraling van jouw huis, terwijl rood voor romantiek en warmte zorgt. Er is keuze genoeg, dus laat je fantasie de vrije loop.


Reageer

Lees ook:

Vanaf de andere kant van de wereld je achtertuin checken? Dat kan! >
Buitenkozijnen schilderen? Deze spullen heb je nodig >
7 veranderingen in de slaapkamer bij slaapproblemen >
Heerlijk genieten van je tuin met een tuinkachel >
Een gipswand plaatsen: dat kun je zelf! >
5x deze tuinmeubels maak je zelf >
DIY: zelf een schutting plaatsen >
Ongewenste geuren in huis voorkomen >
5 leuke budget ideeën voor de tuin >
Veilig klussen: 6 tips >
Snel je huis verkopen? 10 tips! >
Schimmel in huis voorkomen: 7 tips >
Over toiletmeubels en andere wc-praat >
Wordt de cv-ketel echt verboden? >
Zo werkt TL-verlichting >

Terug naar overzicht >>