arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Het belang van goede huisisolatie

Het belang van goede huisisolatie

Je huis isoleren wordt steeds gebruikelijker. De overheid stimuleert dit ook door er extra subsidie voor uit te trekken. Huisisolatie kan op heel veel manieren, maar het meest efficiënt is muur- en dakisolatie. Maar waarom is dat eigenlijk zo belangrijk? Dit is het belang van goede huisisolatie.

Minder energieverbruik

Met stip op nummer een: je gebruikt minder energie als je huis goed geïsoleerd is. En dat bespaart je heel wat geld per jaar. Heb je je huis geïsoleerd? Dan is het goed om te kijken of je goedkoper uit bent bij een andere energiemaatschappij. Vergelijk energie op zum.nl om te kijken hoeveel je eigenlijk kunt besparen. Bij minder energieverbruik kijk je naar andere dingen bij een energieleverancier. Je let bijvoorbeeld meer op eenmalige bonussen en minder op de vaste energieprijs, omdat je minder verbruik hebt.

Beter voor het milieu

Direct samenhangend met het feit dat je minder energie verbruikt, is isolatie ook beter voor het milieu. Je huis geeft minder warmte af in de winter. Bovendien heb je minder grondstoffen nodig, bijvoorbeeld aardgas of elektriciteit. En je hebt ook minder CO2 uitstoot en uitstoot van andere schadelijke gassen die vrijkomen bij het verwarmen van je woning. Huisisolatie is dus beter voor het milieu en wordt niet alleen gedaan om geld te besparen, maar ook om duurzamer te leven.

Prettiger wonen en leven

Huisisolatie heeft nog een voordeel: het zorgt dat je prettiger kunt wonen en leven. De temperatuur in huis is minder gevoelig voor schommelingen en je hebt geen last meer van tocht. Wel moet je zorgen voor goede ventilatie wanneer je isoleert, want anders kan de stilstaande lucht zorgen voor schimmelproblemen. Maar met de juiste combinatie van ventilatie en isolatie bereik je een veel prettigere leefomgeving dan in een niet-geïsoleerde woning.

Je woning wordt meer waard

Als je je woning laat isoleren, verhoogd dat de waarde van de woning. De hogere woningwaarde is natuurlijk heel prettig, zeker als je op langere termijn wilt gaan verhuizen. Wel is het goed om verzekeraars te vergelijken. Dat kan ook op zum.nl, waar je meteen ziet hoe de verzekeraars werken bij het bepalen van de waarde van de woning. Zo weet je zeker dat je woning goed is verzekerd, ook met een hogere waarde.

Beter energielabel

De hogere woningwaarde komt niet alleen door de isolatie, maar ook door het betere energielabel. Als je woning geïsoleerd wordt, kun je daar het beste meteen foto’s van maken. Deze kun je opsturen bij het aanvragen van een nieuw energielabel. Een beter energielabel is heel fijn om te hebben als je je huis te koop aanbiedt. Het kan de woning al snel enkele duizenden euro’s in waarde laten stijgen.

Huisisolatie is heel belangrijk. Dat is het voor je energierekening, het milieu en om gewoon prettiger te wonen. Het valt op dat vooral de financiële voordelen vaker de doorslag geven bij de beslissing om te isoleren. Let dan op: de subsidie van de overheid start weer, maar het is verstandig om wel snel een aanvraag te doen. De kas kan namelijk heel snel weer leeg zijn en dan krijg je dus geen subsidie meer voor je isolatie.


Reageer

Lees ook:

Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
De juiste gordijnen voor de kinderkamer kiezen: 4 tips en tricks >
Tips voor het kopen van een vloerkleed voor in je interieur >
Wat zijn de meest tijdloze kleuren voor de woonkamer? >
Terracotta in je interieur: 6 leuke ideeën! >
Unieke hoge tafels >
Druk behang op je muren? Zó voorkom je een te rommelige look >
Wat kun je meteen wegdoen als je gaat minimaliseren in huis? >
Populaire tegels in 2021 >
Waarom kiezen voor satijnen beddengoed? Ontdek alle 6 voordelen! >
Zo maak je je huis milieuvriendelijker en duurzamer >
Dít zijn de 5 tofste vintage planten voor een retro interieur >
Gaan al je kamerplanten dood? Dít doe je mogelijk fout! >

Terug naar overzicht >>