arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Nieuws » Ga voor opvallend behang aan de muur: voorbeelden en inspiratie

Ga voor opvallend behang aan de muur: voorbeelden en inspiratie

In veel woningen zien we witte muren terug. Niets mis mee, maar het is wel een beetje saai! Durf daarom eens uit te pakken, bijvoorbeeld met opvallend behang. Dat geeft echt een heel andere uitstraling aan je woning. In deze blog delen we behang inspiratie met je: kijk mee!

De botanische print

Deze trend is groot, groter, grootst op het moment: de botanische sfeer in huis! Hoewel je deze natuurlijk kunt vertalen in huis door planten neer te zetten, kun je ook gaan voor opvallend behang in deze look. Dit zie je bijvoorbeeld op het beeld hieronder: wat een heerlijk gevoel, zo’n natuur-rijke look op de muur. Daar worden we direct vrolijk van.

Botanisch behang is er in allerlei soorten en maten te vinden. Zo is het patroon op het beeld hieronder behoorlijk druk, maar je kunt ook voor een subtielere variant gaan. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor kleinere bladeren in de print, of minder verschillende kleuren. Het is maar net welke look jou aanstaat!

Heerlijk opvallend: botanisch behang aan de muur

Een landschap aan de muur

We blijven nog even in het natuurthema hangen: ditmaal gaat het om een landschap aan de muur. Een skyline of bergen – kijk maar op het beeld hieronder en je snapt meteen wat we bedoelen. Zo is het net alsof je op reis bent, gewoon in je eigen woonkamer of slaapkamer! Dat geeft een prachtig effect. Wat mooi is, is dat je het hierbij enorm persoonlijk kunt maken. Ga bijvoorbeeld voor fotobehang aan de muur met de skyline van een plaats waar jij bent geweest tijdens een vakantie!

Hierbij is het van belang dat je op de kleuren let die je uitkiest. Zo werken pasteltinten heel goed, zoals we op het beeld hieronder zien. Dat brengt rust en sfeer. Ook is het een idee om voor een zwart-wit print te gaan, bijvoorbeeld als het patroon dat erop staat wat drukker is. Denk hier van tevoren goed over na!

Ga voor opvallend behang aan de muur: voorbeelden en inspiratie

Een subtiele print

Waar bovenstaande ideeën echt een thema vertegenwoordigen, is het ook een idee om gewoon een mooie vorm op de muur terug te laten komen. Check het beeld hieronder: de ideale manier om een subtiel patroon te tonen, dat nog altijd opvalt. Een prachtige combinatie!

Hier komt bij dat je er waarschijnlijk niet snel op raakt uitgekeken: een ontwerp als dit is behoorlijk tijdloos. Patronen zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Denk aan sterren, planten, stippen of geometrische vormen. En denk bij mooi behang met een patroon ook weer na over de juiste kleuren! Ga je hierbij voor behang met een felle kleur of houd je het meer basic?

Mooi en subtiel behang op de muur: kijk mee

Reageer

Lees ook:

Landelijke woonstijl: tuin- en interieurtips >
Handige tips om je tuin te vergroenen >
Geef ruimtes een nieuwe look met een steenstrip >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Dit zijn de voordelen van een boxspring bed >
Brand voorkomen in huis: praktische en eenvoudige tips >
Tips voor een duurzaam én stijlvol interieur >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Makkelijke tips voor een energiezuinig huis >
Je eigen woonstijl ontdekken: zo doe je dat! >
Veilig klussen: deze spullen heb je nodig >
Ga jij je woning verbouwen? Gebruik tijdelijke opslag! >
8 belangrijke benodigdheden voor een verbouwing >
Infrarood verwarming: de nieuwe manier van verwarmen >
Veilig en streeploos de buitenramen schoonmaken >

Terug naar overzicht >>